Social

"Cel mai greu meci din viata mea"

Boxul profesionist din Romania isi traieste apogeul. Niciodata tara noastra nu a avut doi campioni mondiali in acelasi timp la versiuni care conteaza cu adevarat.

Lucian Bute este campion mondial la supermijlocie, versiunea IBF, si, de sambata seara, Adrian Diaconu este campion mondial la semigrea in versiunea WBC.

Ce-i drept, titlul lui Diaconu este interimar, dar ploiesteanul are acum ocazia sa se lupte cu americanul Chad Dawson , campionul mondial la semigrea. Potrivit celor de la WBC, Dawson este obligat sa isi puna in joc centura in fata lui Diaconu, in caz contrar titlul mondial urmand sa-i fie retras si romanul sa fie declarat campion.

Sambata noapte, in direct la Pro TV, impins de la spate de 4.000 de fani aflati in sala, romanul a simtit ce inseamna sa te bati pentru un titlu mondial . Americanul Chris Henry, adversarul lui din cel mai important meci al carierei, a incasat cu stoicism lovitura dupa lovitura, nu a vrut sa cada, a stat in ring toate cele 12 runde, dar nu i-a folosit prea mult.

Diaconu a castigat la puncte, cu unanimitate, dar victoria i-a fost contestata imediat de Henry care a spus ca romanul a castigat pentru ca a boxat acasa si pentru ca unul dintre arbitri a fost canadian: „Diaconu s-a folosit de orice mijloace ca sa scape de loviturile mele. Am simtit ca m-a lovit chiar si cu capul. Apoi ii spunea arbitrului ca eu il lovesc in ceafa.

Arbitrul ii tot spunea ca nu are voie sa vorbeasca in timpul luptei. Nu stiu ce sa zic, cred ca si-a permis toate astea pentru ca era la el acasa. Si, in plus, arbitrul era canadian. Nu cred ca arbitrii au fost corecti. Nu spun ca este vina lui Adrian Diaconu, ci a arbitrilor”.

Inghesuit putin pe final de meci, cand se vedea ca este obosit, Diaconu a recunoscut ca a avut si el de suferit, considerand ca acesta a fost, de departe, cel mai greu meci al carierei sale:

„A fost cel mai greu meci din cariera mea, dar important este ca am trecut cu bine si ma uit mai departe, privesc in sus. Daca imi era frica, eram popicar, mergeam la popice, eu am facut box toata viata. Cred ca experienta a fost atuul meu. Spre final nu cred ca au fost cele mai bune reprize din viata mea, dar am fost destept, mai istet decat el si am reusit sa mentin scorul pe care l-am avut in primele sapte, opt reprize, am reusit sa mi-l pastrez”.

Ajuns la 25 de victorii din tot atatea meciuri la profesionisti, Adrian Diaconu tinteste sus de tot. Urmatorul sau adversar ar trebui sa fie Dawson si romanul este decis sa se bata cu el, chiar daca americanul tot incearca sa-l plateasca sperand ca Diaconu sa renunte la lupta.

„Eu vreau meciul cu Dawson. Nu stiu daca va fi mai dificil, eu vreau sa se tina.Un milion de dolari?! El mi-a oferit 50.000 de dolari, asa ca nu cred ca mi-ar da un milion ca sa accept sa nu boxez cu el. Eu vreau sa se tina acest meci”, spune romanul si la cum s-a batut sambata noapte in Bucuresti este de inteles ca americanul Dawson il evita.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea