Social

Cei mai multi romani vor sa fie sefi

Romanilor le place sa dea ordine. Doar asa se explica de ce, atunci cind sint promovati, 80% din compatriotii nostri accepta fara rezerve o functie de conducere.
Conform unui studiu realizat de portalul de resurse umane HR Romania, in parteneriat cu Resources , Ideas & Development (firma de consultanta si training de negociere ), in Romania inca se mai considera ca avansarea este cel mai important lucru pe care il poti obtine intr-o companie.
Ca romanilor le place sa fie sefi o demonstreaza si faptul ca 56,36a din candidatii inscrisi la HR Romania mentioneaza, atunci cind isi cauta un job, ca vor sa devina directori generali, executivi sau de departamente, iar restul vor sa fie specialisti. "Cei inscrisi pe HR-Romania.ro sint evaluati individual de specialisti si li se acorda un rating.

Candidatii cu rating mediu sint putini, dar, in ciuda acestui fapt, isi doresc job-uri de management", ne-a declarat Adina Popescu Neveanu, specialist recrutare si selectie HR-Romania.ro.
Promovarea, acceptata fara rezerve. Studiul, efectuat pe un esantion de 200 de manageri de top, a mai relevat ca peste 50% din participantii la sondaj apeleaza des si foarte des la negociere atunci cind cumpara, vind sau cind vor sa colaboreze cu cineva. In schimb, doar 20% din acestia negociaza la fel de frecvent atunci cind se angajeaza sau sint promovati.

"Romanii accepta neconditionat o promovare, fara sa se gindeasca sau sa anticipeze ca aceasta presupune anumite responsabilitati si asteptari de la ei, la care este posibil sa nu poata face fata", ne-a spus Neveanu.
"Fiecare om are nevoie de afirmare si de recunoastere din partea celorlalti. O avansare iti confirma ca esti bun", ne-a explicat psihologul Paula Irimia, care a adaugat ca avansarea nu-i o bucurie intotdeauna: "Este ideal ca un sef sa aiba atit coeficientul intelectual, cit si cel emotional ridicate".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea