Social

#societate #valori #importanta #familie #munca #romania

Cei mai multi romani sunt multumiti de locul lor de munca

Munca este cel mai important lucru pentru romani dupa familie, conform unui studiu realizat de Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii. Cei mai mult romani sunt multumiti de locul lor de munca, iar salariul este cel mai important lucru pentru majoritatea celor intervievati.

56% dintre romani considera ca munca este foarte importanta in viata lor, in timp ce 86% pun familia pe primul loc. Tara noastra ocupa pozitia 19 din 46 intr-un clasament bazat pe importanta muncii in viata oamenilor.

Pe o scala de la 1 (nemultumire) la 10 ( multumire ), media Romaniei este 7,3. Desi romanii par multumiti de locul lor de munca, exista si extreme: 32% s-au declarat multumiti, in timp ce 11% nemultumiti.

Cele mai importante dorinte pe care si le-au exprimat romanii legat de locul de munca au fost ca slujba: sa fie bine platita, sa fie sigura, sa fie potrivita cu capacitatile angajatului, sa lucrezi cu oameni placuti si angajatii sa fie tratati la fel.

Fata de alte tari din Europa, motivatia romanilor de a munci este mai degraba extrinseca, iar cea intrinseca semnificativ mai redusa. Referitor la importanta unui venit ridicat pentru un loc de munca, romanii, ca si ceilalti cetateni ale tarilor fost comuniste, pun un accent mai mare pe ea fata de europenii occidentali .

In tara noastra, munca este considerata de cei mai multi mai importanta decat timpul liber, o datorie catre societate si o necesitate pentru a-ti asigura valoarea de om.

Mai multe detalii despre studiul efectuat de ICCV puteti gasi pe site-ul oficial al institutiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea