Social

# companie moderna #vaccin moderna #covid #moderna #vaccin

Cei care aleg Moderna se vor vaccina de 3 ori. Compania anunta a treia doza de vaccin impotriva noilor tulpini Covid-19

Persoanele care aleg sa se vaccineze cu Moderna se vor vaccina de trei ori. Compania farmaceutica a anuntat ca produce un nou ser care va avea eficienta si impotriva noilor tulpini. Moderna spera ca vaccinul sa fie disponibil incepand din toamna.

 

Astfel, cei care se vaccineaza cu Moderna vor primi trei doze de vaccin: primele doua impotriva versiunilor „clasice” de Covid-19, iar cea de-a treia este pentru noile tulpini descoperite, precum cea din Africa de Sud.

Moderna spera ca o a treia doza, suplimentara, pentru vaccinul sau impotriva Covid-19 sa fie disponibila in toamna. 

”Doresc sa ma asigur ca vor fi disponibile doze suplimentare de vaccin, in toamna, pentru a proteja oamenii in viitorul sezon de toamna-iarna in SUA”, a declarat miercuri directorul general al companiei farmaceutice americane, Stephane Bancel, intr-un interviu acordat emisiunii ”Squawk Box”, potrivit realitatea.net.

Luna trecuta, Institutul National pentru Sanatate al SUA a inceput sa testeze o varietate de oferte din partea Moderna, pentru utilizarea unei a treia doze de vaccin. Cea de-a treia doza are rolul de a oferi protectie impotriva tulpinilor care provoaca ingrijoare in lume, printre care tulpina din Africa de Sud, cunoscuta si sub numele de varianta B.1.351.

Abordarea Administratiei pentru Medicamente si Alimente de a autoriza vaccinuri modificate pentru Covid-19 este similara cu cea pentru vaccinurile anuale pentru gripa, ceea ce inseamna ca acestea pot fi aprobate pentru utilizarea de urgenta, fara studii clinice indelungate.

“Obiectivul nostru este sa muncim din greu pentru a fi pregatiti pana in toamna”, a mai declarat Bancel.

Vaccinul Moderna are o eficienta de peste 90% la sase luni dupa administrarea celei de-a doua doze si de peste 95%  impotriva formelor grave de boala. Prin crearea celei de-a treia doze, care are efect si impotriva noii tulpini, vaccinul va avea o eficienta mai crescuta. 

Sursa foto: infoiasionline.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea