Social

# patroni colectiv # incendiu capitala # incendiu club # incendiu colectiv

Cei 3 patroni ai Clubului Colectiv - liniste totala. Unde se ascund si care este povestea lor

Toata lumea asteapta ca autoritatile sa gaseasca principalii vinovati pentru tragedia care a avut loc vineri seara la Club Colectiv din Capitala. Desi ar fi trebuit sa iasa in public si sa dea declaratii despre tragicul incident, patronii clubului parca au intrat si ei in pamant.

Niciunul dintre cei trei actionari nu a facut declaratii pana in acest moment despre teribilul incendiu care a avut loc in clubul pe care il patroneaza. 

Pana sa devina club, incinta a fost o fabrica de incaltaminte, Pionierul". Firma care detine astazi ramasitele platformei industriale a inchiriat, pe 30 septembrie 2014, 425 de metri patrati societatii Colectiv Club SRL, pentru 1.488 de euro pe luna.

Potrivit Digi24, la acea data, Clubul Colectiv functiona deja, din 2013, in cladirea din strada Tabacarilor nr. 7, dar avea in spate o alta firma. Este vorba despre Music Hall SRL, care a si inregistrat numele clubului la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci. Cele doua firme au in comun doi actionari, Costin Mincu si Alin Anastasescu.

Costin Mincu are 36 de ani si inainte sa devina patron de club a fost barman. Ulterior, el si-a deschis mai multe baruri. Mai intai o terasa pe plaja din Vama Veche, apoi un club in Constanta. In 2012, s-a extins in Centrul Vechi din Bucuresti, unde a deschis, pe rand, Clubul Goblin si Elephant Pub.

In 2013, Costin Mincu a devenit partener de afaceri cu Alin Anastasescu, al doilea actionar important al clubului in care a avut loc incendiul. Alin Anastasescu are 28 de ani si este, potrivit propriului CV, producator de clipuri publicitare. 

Tot 28 de ani are si Catalin Gancea, cel mai nou actionar al clubului, cooptat in 2014. El este si proprietar al agentiilor de publicitate Gradual Steps si Rename Advertising. Pe langa activitatea de club, firma pe care o detin cei trei poate organiza si concerte. 

Deocamdata, niciunul dintre cei trei actionari ai Colectiv Club nu a putut fi contactat pentru a explica daca firma avea toate avizele necesare sau cine s-a ocupat de efectele pirotehnice de la spectacolul de vineri seara.

Din martie 2015, clubul avea un contract pentru monitorizare si interventie rapida cu firma de securitate Scorseze Security International. Cu toate acestea, patronii clubului Colectiv au uitat sa ia aviz de la ISU pentru spectacolul pirotehnic care a avut loc vineri seara. Mai mult, acestia au declarat pe propria raspundere ca imobilul pe care il detin in inchieriere se incadreaza in normele de functionare. 

Printre conditiile prevazute de lege pentru ca spatiul inchiriat de firma Colectiv Club SRL sa poata primi autorizatie de functionare de la Primaria sectorului 4 este obtinerea avizului de securitate la incendiu. Acesta este obligatoriu atat in cazul cladirilor nou-construite, cat si in situatia celor care si-au schimbat destinatia, precum clubul Colectiv. Aviz pe care patronii clubului au omis sa-l ceara. Secretarul de stat Raed Arafat a confirmat ca localul in care a avut tragedia nu avea nicio autorizatie. "Nu exista nicio autorizatie de la ISU pentru securtatea la incendii si nici pentru spectacolul pirotehnic", a declarat Arafat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea