Social

#alexandr vondra #cehia #uniunea europeana #impartire resurse energetice

Cehia: UE nu poate imparti din resursele sale energetice

UE nu este "destul de bine pregatita" pentru a imparti resursele sale de gaz si pentru a compensa astfel oprirea livrarilor de gaz rusesc, a declarat joi vicepremierul ceh, Alexandr Vondra , a carui tara asigura presedintia prin rotatie a UE.

Intrebat despre "solidaritatea" europeana, pe care o cer mai multe state membre afectate de criza ruso-ucraineana, el a raspuns ca unele tari au facut "gesturi simbolice" pentru a-si ajuta vecinii, ca Polonia, care a trimis gaz cu camioane- cisterna in Slovacia, a precizat el, la incheirea unei reuniuni, informeaza AFP.

El a vorbit si despre Germania, "care a ajutat Ungaria" si despre Italia, care este "dispusa sa ajute Slovenia, in caz de urgenta", a spus ministrul italian de externe, Franco Frattini .

Insa, "din nefericire , nu suntem prea bine pregatiti pentru acest lucru. Ar trebui sa elaboram un plan privitor la gestionarea situatiilor neprevazute, pana cand vom avea infrastructuri mai bune in UE", a subliniat Vondra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea