Social

Ceaiul si ciocolata sunt bune pentru sanatatea inimii, sugereaza studiile

O cercetare condusa de Penn State asupra a 66 studii publicate, sustine ideea conform careia consumul de ceai bogat in flavonoizi si/sau ciocolata, consumata cu moderatie, poate fi asociat cu reducerea riscului bolilor cardiovasculare. Dr. Penny Kris-Etherton, renumit profesor de nutritie si conducator al cercetarii, a declarat: „Ceaiul, fara zahar sau lapte, nu contine calorii, si este modalitatea ideala de a aduce un aport de flavonoizi antioxidanti in dieta fara a creste greutatea corporala. Sa manaci o prajitura cu ciocolata care contine de asemea fructe si nuci impreuna cu ceaiul, consumata cu moderatie, poate fi o gustare sanatoasa pentru inima.” „Nici o mancare nu iti va oferi imunitate fata de boli,” a adaugat Kris-Etherton. „Dar atat ceaiul si ciocolata, care sunt din plante, pot fi componente unei diete sanatoase daca sunt consumate cu moderatie impreuna cu alte plante bogate in flavonoizi, cum ar fi fructele si legumele. Este foarte importtant sa includem o larga varietate de mancaruri de baza de plante in dieta noastra de zi cu zi.” (continuarea in Magazin Stiintific )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea