Social

Ceaiul Kompucha combate tulburările intestinale şi migrenele

Faima acestei băuturi s-a răspandit din Japonia spre Europa de Est, şi apoi către Occident. A fost studiată de laboratoarele din toată lumea şi s-a ajuns la concluzia că are efecte benefice asupra organismului. În Romania, Kompucha se găseşte fie sub formă de capsule la unităţile Plafar, fie sub formă de ciupercă distribuită de cei care o cultivă în borcane. Băutura orientală Kompucha, cunoscută de japonezi încă de acum 2.500 de ani, a starnit şi interesul medicilor din Europa. Reţeta nu s-a răspandit la voia întamplării. De la negustorii orientali de mirodenii , secretul a fost preluat de terapeuţi şi călugări ce vieţuiau în unele mănăstiri din Europa. Şi fiecare a testat leacul în diferite împrejurări. În Rusia, de exemplu, fenomenul Kompucha a fost studiat cu toată atenţia de medicii de la Institutul bacteriologic din Moscova, prin anii 1950, după ce băutura populară a fost consumată timp de cateva decenii de populaţia din zona Mării Baltice şi analizată de medicii interesaţi de efectul ei terapeutic. Băutura pregătită prin fermentaţie, prin intermediul ciupercii Kompucha, pusă la macerat în ceai verde sau negru, se hrănea cu zahărul pus în infuzie şi elimina o serie de substanţe hrănitoare precum vitamine, aminoacizi , substanţe antibiotive, acid lactic. Ciuperca trăia însă într-o colonie , în simbioză cu alte bacterii şi fermenţii cu putere de distrugere a viruşilor. Băutura, care provine prin fermentare datorită ciupercii, poate să înlăture toxinele. Alte studii care au continuat în diferite institute de cercetare şi spitale din ţări europene precum Anglia, Germania, Elveţia au completat concluziile medicilor ruşi. Băutura aceasta combate tulburările gastrointestinale, ateroscleroza, migrenele, reumatismul, obezitatea, constipaţia, colesterolul rău, hipertensiunea arterială şi influenţează regenerarea celulelor. La noi în ţară, Kompucha se găseşte sub formă de capsule la unităţile Plafar sau de ciupercă la cei care o cultivă şi o distribuie prin internet. Dacă aveţi ciuperca, iată cum preparaţi ceaiul Kompucha Ingrediente: o ciupercă Kompucha, 4 pliculeţe de ceai verde sau negru, 4 l de apă. Cand apa clocoteşte, adăugăm pliculeţele de ceai. Vasul este luat de pe foc şi lăsăm 10 minute pliculeţele în apa clocotită. După ce strecurăm ceaiul, adăugăm 200 g de zahăr la un litru de apă, pe care-l amestecăm foarte bine. Cand ceaiul are o temperatură de 20 grade C, îl turnăm într-un borcan de sticlă şi adăugăm ciuperca Kompucha. Vasul va fi acoperit cu tifon curat şi va fi pus la întuneric, în cămară, unde nu sunt variaţii de temperatură. După opt zile de fermentaţie, băutura este pusă în sticle închise la culoare, cu dop de plută. După alte şapte zile, ceaiul poate fi băut – cate 50 g la mesele principale. Ciuperca poate fi spălată şi folosită la o nouă serie de ceai. Cand apare un alt pui de ciupercă, acesta va fi pus în alt vas, hrănindu-l cu zahăr şi ceai circa patru săptămani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea