Social

# 27-28 grade Celsius # temperaturi octombrie #zile calduroase #octombrie

Cea mai calduroasa zi din luna octombrie! Temperaturi de 27-28 de grade Celsius. Anuntul meteorologilor

Meteorologii au anuntat temperaturi de vara la finalul lui octombrie. Ziua de astazi, 25 octombrie, va fi cea mai calduroasa zi din aceasta perioada a anului, anunta meteorologii, care sustin ca avem parte de “temperaturi foarte ridicate, comparabile cu cele mai ridicate inregistrate vreodata la final de octombrie”.

Astazi, mercurul din termometre va urca pana la 27-28 de grade Celsius la umbra! Va fi una dintre cele mai calduroase zile din luna octombrie, din ultimii ani.

Cea mai calduroasa zi din luna octombrie

„In partea de sud a tarii vorbim de aceste temperaturi (n.r. 27-28 de grade Celsius): Oltenia, Muntenia, zona Dobrogei. Vorbim de temperaturi foarte ridicate, comparabile cu cele mai ridicate inregistrate vreodata la final de octombrie. Ne bucuram de un inceput sau final de vara, pentru ca vremea va fi foarte frumoasa in partea de sud a tarii.

In partea de nord a tarii, in jumatatea de nord a tarii, destul de multi nori astazi, poate din cand in cand si ceva reprise de ploaie, dar si acolo temperaturi de aproape 20 de grade, usor peste 20 de grade. Practic, si acolo o vreme foarte calda, insa cerul din cand in cand acoperit si, cum spuneam, azi s-ar putea sa ploua in reprize scurte, dar foarte slab cantitativ.”, a precizat Robert Manta, meteorolog ANM, pentru realitatea.net.

Cea mai calduroasa zi din luna octombrie, si in Bucuresti

Si in Capitala se va inregistra cea mai calduroasa zi din luna octombrie. Meteorologii anunta temperaturi de pana la 25 de grade la umbra. Temepraturile resimtite la soare vor fi mult mai mari.

“In Bucuresti, vreme foarte frumoasa astazi si zilele viitoare. Astazi, temperaturi de 25-26 de grade Celsius si zilele viitoare, de 20-22 de grade. Mult soare, dimineti placute cu temperaturi de 10 grade Celsius, ne bucuram de un final de octombrie foarte cald si cu temperaturi mai degraba de inceput de septembrie”, anunta meteorologii.

Cea mai calduroasa zi din luna octombrie, inregistrata pe teritoriul Romaniei

Desi temperaturile care au loc in aceasta perioada sunt deosebit de calduroase pentru aceasta data, nici nu se compara cu recordul absolut al lunii octombrie. Cea mai ridicata temperatura din luna octombrie, inregistrata pe teritoriul Romaniei, a fost de 39 de grade Celsius. Temperatura record s-a inregistrat in 1952 la statia meteo din Armosesti, Ialomita, si va ramane in istorie ca cea mai calduroasa zi din luna octombrie inregistrata vreodata pe teriroriul Romaniei.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea