Social

#grecia #turisti #mae

Ce turisti vor fi testati in Grecia. MAE a informat gresit romanii, iar acum a venit cu lamuriri

MAE a transmis joi ca toti turistii care ajung la granita cu Grecia vor fi testati obligatoriu. Se pare insa ca persoana care a facut traducerea textului nu a inteles bine informatia. Autoritatile elene au venit cu noi precizari si au dezmintit informatia transmisa initial de MAE.

„In contextul informatiilor anuntate de MAE in cursul zilei de ieri cu privire la modificarea conditiilor de intrare in Grecia, MAE precizeaza ca, dintr-o regretabila eroare de traducere a Ambasadei Romaniei la Atena a normelor publicate in Monitorul Oficial elen, nu a fost inclusa mentiunea testarii conform unui algoritm stabilit de catre autoritatile elene la trecerea frontierei, inducandu-se ideea gresita ca toti cetatenii care vor intra in Grecia pe cale terestra vor fi supusi testarii”, a transmis Ministerul de Externe.

De asemenea, se precizeaza ca angajatul care a tradus gresit a fost concediat.

„In acest context, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus incetarea raporturilor de munca cu traducatorul de pe plan local care a efectuat traducerea, precum si cercetarea disciplinara si sanctionarea responsabililor din cadrul misiunii diplomatice care trebuiau sa valideze aceste informatii”, arata MAE.

Turistii, testati aleatoriu

Potrivit informatiilor de pe site-ul oficial al Greciei, turistii vor fi testati aleatoriu.

”Fiecare calator care ajunge in Grecia, indiferent de certificatul pe care il are, poate fi supus unui control aleatoriu de sanatate. Daca sunteti selectat, va rugam sa retineti ca screeningul este obligatoriu.

In caz de refuz, autoritatile isi rezerva dreptul de a refuza intrarea in tara. Selectia se face printr-un sistem de esantionare „EVA”, utilizat si in vara anului 2020.”

”Deocamdata nu s-a modificat pe accesul pe cale aeriana, e vorba de acel PLF care trebuie completat. E mult mai usor sa mergem in Grecia cu avionul. Turistii care intra terestru in Grecia vor fi testati, nu conteaza ca sunt vaccinati, testati, ca au trecut prin boala, toata lumea va fi testata”, a declarat Oana Darie, purtator de cuvant al MAE la Digi24.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea