Social

# credit ifn #credit

Ce trebuie sa stii inainte de a solicita un credit IFN

Exista multe situatii in care poate fi necesar sa acoperi un decalaj financiar prin imprumutarea unor fonduri puse la dispozitie de o institutie, iar in peisajul financiar creat de institutiile nebancare din mediul online, multi oameni se gandesc sa solicite un credit IFN.

Acest lucru devine din ce in ce mai frecvent cu cat oamenii nu mai reusesc sa faca fata cresterii abrupte a preturilor dintr-o economie dezechilibrata. Dar, in acelasi timp, mai sunt multi care ezita in aceasta directie deoarece nu inteleg in ce constau aplicatia propriu-zisa si termenii si conditiile de rambursare.

Daca te afli in aceasta situatie, ti-am pregatit un mic ghid cu toate lucrurile pe care trebuie sa le stii inainte de a solicita un credit IFN.

Istoricul si scorul de credit sunt importante

Chiar daca imprumuturile IFN sunt mult mai accesibile decat creditele oferite de banci, acest lucru nu inseamna ca nu se iau in considerare istoricul si scorul de credit. Desigur, poti avea un scor de credit negativ si tot sa primesti un imprumut rapid din partea unei institutii nebancare. In acest scenariu, pentru a securiza creditul, institutia nebancara iti poate oferi un imprumut mai mic sau un credit cu o dobanda mai mare.

In cazul in care istoricul si scorul de credit nu sunt afectate de alte datorii, poti aplica pentru un credit rapid online doar cu buletinul fara probleme, beneficiind de rate ale dobanzii avantajoase si de suma de care ai nevoie pentru acoperirea cheltuielilor regulate.

Conditiile de eligibilitate sunt mult mai lejere

In cazul bancilor, conditiile de eligibilitate sunt mult mai drastice decat daca ai aplica pentru un credit IFN. Vin cu mai multe cerinte in care trebuie sa-ti dovedesti capacitatea de rambursare, in special in cazul creditelor imobiliare-ipotecare. Acest lucru se intampla in principal pentru ca bancile sunt dispuse sa imprumute sume mult mai mari decat institutiile nebancare si trebuie sa securizeze creditele respective.

In acest sens, pentru un credit IFN se poate califica un numar mai mare de oameni decat pentru un credit bancar. De exemplu, pentru un credit rapid de la Viaconto trebuie:

  • Sa fii rezident in Romania;
  • Sa ai varsta cuprinsa intre 20 si 70 de ani;
  • Sa ai un venit stabil, cu caracter permanent inregistrat la ANAF; sau
  • Sa ai un venit periodic demonstrabil, cum ar fi pensia sau indemnizatia de somaj.

Afla mai multe despre creditele IFN!

Rambursarea creditului la timp iti poate creste limita de credit

Daca ai dovedit ca ai un comportament bun de plata fata de creditul IFN, acest lucru iti poate creste limita de credit in timp. Un comportament bun de plata inseamna ca rambursezi la fiecare data scadenta suma utilizata din linia de credit solicitata plus dobanda impusa de institutie pentru respectiva suma.

In timp, acest comportament iti poate aduce un avantaj nemaipomenit si anume calificarea pentru o limita de credit mai mare.

Sa presupunem ca institutia nebancara ti-a oferit suma de 1200 de lei conform venitului tau si raportului datorie-venit. Timp de trei luni ai folosit din suma primita, dar ai rambursat-o integral de fiecare data la data scadenta. Dupa trei luni, institutia nebancara iti poate oferi sansa sa te califici pentru o limita de credit mai mare, de exemplu 1300 de lei.

Iar acest lucru poate continua pana in momentul in care ai ratat o data scadenta sau ai ajuns la stabilitatea financiara dorita, astfel incat sa nu mai ai nevoie de un credit IFN.

Sa aplici pentru un credit IFN nu este atat de dificil pe cat se considera, iar sa-l gestionezi in mod adecvat si sa-l rambursezi la timp devine cu atat mai mult floare la ureche!

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea