Social

#alternativa fumat #vaping #fumat

Ce trebuie sa stii cand alegi vapingul ca alternativa la fumat?

Care este de fapt diferenta dintre vaping si fumat si de ce atat de multi fumatori prefera tigarile electronice in detrimentul celor clasice? Cu siguranta ai luat si tu in considerare tigarile electronice ca alternativa la fumatul clasic daca citesti articolul asta.

Exista numeroase diferente intre cele doua tipuri de tigari. Insa, în ultimii ani, interesul fumatorilor a fost si este mai mult pentru cele electronice. Acest lucru este datorat faptului ca tigarile electronice se dovedesc a fi mai putin nocive fata de cele clasice.

Factorul diferentiator intre cele doua tipuri de tigari este lipsa procesului de ardere a tutunului in cazul tigarilor electronice. Tigara electronica are un sistem bazat pe emanarea unor vapori produsi prin incalzirea unor lichide ce contin diverse arome, glicol, glicerina vegetala, nicotina si alte substante mult mai putin daunatoare organismului fata de cele din tigara clasica.

De ce este vapingul o alternativa la fumatul clasic?

Vapingul este o alternativa la fumatul clasic in primul rand datorita faptului ca este cu cel putin 95% mai putin nociv decat fumatul clasic. In al doilea rand, tigarile electronice sunt de multe ori folosite de fumatori pentru a renunaa complet la fumat.

Folosirea tigarilor electronice te poate ajuta sa controlezi nevoia sau pofta pentru nicotina. Mai ales datorita faptului ca poti alege taria nicotinei din lichidul tigarii electronice, iar asta te va ajuta sa renunti complet la consumul de nicotina cand iti propui sa renunti la fumat.

Care sunt beneficiile vapingului in comparație cu fumatul clasic?

Indiferent daca iti doresti sa renunti complet la fumat sau sa folosesti tigarile electronice ca o alternativa mai putin nociva la tigarile conventionale, vapingul are mai multe beneficii in cazul de fata.

Cele doua beneficii principale ale vapingului sunt costurile implicate si ajutorul real pe care ti-l ofera sa renunti complet la nicotina.

Yigarile electronice sunt mult mai putin costisitoare decat cele clasice. Acestea functioneaza pe baza lichidelor din interiorul tigarilor electronice care sunt mai accesibile ca pret fata de pachetele de tigari. In cazul tigarilor conventionale, costurile pot ajunge la aproximativ 600 RON pe luna, iar in cazul celor electronice bugetul poate fi mult mai mic, de doar 100-200 RON.

Vapingul ofera consumatorilor o gama complexa de produse, tigarile electronice fiind de diferite tipuri, iar lichidele pentru acestea sunt foarte diverse. O diferenta majora intre tigarile clasice si cele electronice este ca cele din urma pot fi folosite cu lichide fara nicotina.

Lichidul tigarilor electronice poate avea diferite arome si diferite cantitati de nicotina, dar poate fi si complet fara nicotina. Asta iti va permite sa renunti treptat la nicotina daca asta iti doresti.

Ce trebuie sa stii cand alegi vapingul ca alternativa la fumat?

Înainte de toate, trebuie sa intelegi ca exista cateva diferente intre vaping si fumatul clasic. Vapingul poate presupune o perioada de acomodare si nu este tocmai recomandata trecerea brusca la tigarile electronice. Poti aloca o perioada de tranzitie de la tigarile clasice la cele electronice pentru a-ti fi mai uspr. Mai ales daca esti determinat sa renunti  la fumat cu ajutorul tigarilor electronice.

O data ce ai decis ca doresti sa folosesti tigarile electronice ca o alternativa mai putin nociva la fumatul conventionale, urmeaza sa-ti alegi kit-ul potrivit pentru nevoile tale. Recomandarea noastra este sa studiezi intreaga oferta de pe piata si sa analizezi toate tipurile de tigari electronice pentru a stabili care este cea mai potrivita pentru tine.

Tigarile electronice sunt de diferite dimensiuni, au diferite mecanisme si pot fi de unica folosinta sau nu. Recomandarea noastra este sa nu alegi o tigara electronica dupa aspect, ci dupa cum iti poate face experienta vapingului mai placuta si, de ce nu, experienta renuntatului la fumat mai usoara.

FOTO: smokemania.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea