Social

#cum sa-l cuceresti #traditii dragobete #dragobete #dragoste

Ce trebuie sa faci de Dragobete ca sa-ti gasesti ursitul

Dragobetele sau sarbatoarea iubirii la romani, este una dintre cele mai incarcate de traditii sarbatori. In vechime, romanii de la tara o tratau ca pe o sarbatoare in care nu se facea treaba, nu era permisa cearta si nici macar tristetea. Toate acestea ar aduce ghinion in primavara ce urmeaza.

De asemenea, exista obiceiul ca fetele tinere necasatorite sa stranga, de Dragobete, zapada ramasa pe alocuri, zapada cunoscuta drept “zapada zanelor”. Apa rezultata prin topire era considerata ca avand proprietati magice in iubire si in descantecele de iubire, dar si in ritualurile de infrumusetare. 

De Dragobete, fetele trebuie sa se intalneasca cu persoane de sex masculin. Altfel nu vor avea deloc parte de iubire de-a lungul intregului an. Totodata, in sate se credea ca fetele care ating un barbat dintr-un sat invecinat vor fi dragastoase tot timpul anului. In unele zone ale tarii, ajunul zile de Dragobete este asemanator ca simbolistica noptii de Boboteaza. Fetele tinere, curioase sa isi afle ursitul, isi pun busuioc sfintit sub perna, avand credinta ca Dragobete le va ajuta sa gaseasca iubirea adevarata.

Dragobetele se serbeaza in fiecare an pe 24 februarie, fiind considerat si inceputul primaverii agrare.

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea