Social

#sistem de alarma cablat #sistem de alarma wireless #sistem de alarma

Ce tip de sistem alarma aleg: wireless sau cablat?

Securitatea locuintei ne preocupa tot mai mult in ziua de azi. Cel mai rapid mod prin care ne putem proteja este instalarea unui sistem alarma. Acesta poate fi de sine statator sau poate face parte dintr-un sistem de supraveghere complex, care sa includa atat partea de alarma, cat si camere de supraveghere pentru monitorizare video. Sistemele de alarma se impart in doua categorii principale: sisteme cablate si alarme wireless. Variantele cablate au fost lansate pe piata in urma cu multi ani dovedindu-si fiabilitatea in timp. Conexiunea cablata se refera la modul de legatura dintre unitatea centrala si senzori. Pe de alta parte, sistemele wireless au devenit tot mai populare in ultima vreme. Motivul este simplu: sunt usor de instalat si configurat. Totodata, permit memorarea unor senzori aditionali prin realizarea unor pasi simpli. Nu in ultimul rand, pot fi mutate dintr-un loc in altul fara efort.

 

Un sistem de alarma wireless pentru casa nu necesita personal autorizat in vederea instalarii. Nu va trebui sa gauriti peretii pentru a trage cabluri, ceea ce va reduce costurile semnificativ. Alarmele cablate sunt montate de regula de firme specializate, iar costurile nu sunt din cele mai mici. In plus, toti senzorii conectati la centrala au nevoie de cablu pentru a functiona, ceea ce poate constitui o problema estetica si un deranj suplimentar daca locuinta este deja construita.

Conexiunea wireless dintr-un astfel de sistem presupune un grad ridicat de protectie. Noile sisteme lansate pe piata nu au prevazut niciun cablu care sa poata fi taiat pentru a dezactiva alarma. Alarmele wireless au incorporat comunicator GSM, iar altele se conecteaza prin internet, avand acces la functiile alarmei direct din aplicatia de mobil.

Accesul de la distanta reprezinta un alt avantaj al sistemelor wireless. Intr-un sistem de alarma cablat, unitatea centrala constituie nucleul. Toti senzorii cablati pot fi armati si dezarmati doar local. Un kit de alarma wireless include de cele mai multe ori unitatea centrala, un sensor de miscare wireless, un contact magnetic pentru usa sau geam, o sirena si doua telecomenzi. Telecomenzile sunt prevazute cu mai multe butoane, pentru armare si dezarmare, precum si pentru apel de urgenta, actionand ca buton de panica. Armarea si dezarmarea alarmei poate fi realizata in mai multe moduri. Pe langa folosirea telecomenzii, utilizati tastatura sau telefonul prin reteaua GSM sau prin internet, din aplicatia dedicata.

Pornind de la un sistem alarma wireless putem construi o adevarata casa inteligenta. Adaugati accesorii suplimentare care sa completeze securitatea locuintei, dar si sa imbunatateasca stilul de viata si confortul propriului camin. Pornind de la senzori de fum, de inundatie, de gaz, putem ajunge la conectarea unor dispozitive smart precum intrerupatoare sau prize inteligente. Cu ajutorul lor puteti controla de oriunde v-ati afla anumite electronice si electrocasnice. Ganditi-va ca urmeaza sa ajungeti acasa dupa o zi torida si doriti sa gasiti casa racoroasa. Trebuie doar sa accesati priza in care alimentati aerul conditionat si porniti aparatul printr-un simplu clic.

Fiecare tip de sistem beneficiaza de multiple avantaje, insa acestea vin la pachet si cu o serie de dezavantaje. Daca varianta wireless prezinta risc de interferente electromagnetice in anumite zone expuse acestora, cea cablata ramane sigura. Pe de alta parte, dificultatea de a suplimenta numarul de senzori, lipsa unei configurari flexibile, aduce un minus in randul sistemelor cablate.

Cu totii ne dorim sa ne securizam casa cat mai bine, iar disponibilitatea pe piata a unui numar mare de modele din care putem alege, ajunge intr-un final sa ne complice decizia de cumparare. Mai mult decat atat, prin natura sistemelor wireless, de a putea fi updatate direct de catre utilizator, devenim tot mai tentati de a ne instala tot felul de echipamente de care nu avem realmente nevoie. Inainte de a lua decizia de achizitionare a unui sistem de alarma, stabiliti prioritatile si necesarul de dispozitive. Apelati la magazinul online www.1CCTV.ro pentru a obtine informatii despre modul de conectare si configurare a sistemelor de alarma. Specialistii va vor orienta spre modelele care corespund cel mai bine cerintelor, astfel incat sa obtineti siguranta pe care o cautati.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea