Social

# dependenta telefoane #smartphone #depresie

Ce spune despre tine modul in care iti verifici telefonul

Recunoaste! De cate ori nu ai luat telefonul cu tine si in baie? Specialistii au constatat ca dependenta de telefoanele inteligente capata proportii alarmante. In medie, de 150 de ori pe zi ne aruncam privirea asupra ecranului. Iar de aici pana la depresie e doar un pas, scrie dailymail.co.uk.

Cel mai recent studiu al unui grup de cercetatori americani de la Universitatea Baylor, din Texas, arata o legatura uriasa intre dependenta de telefon si instabilitatea emotionala. Aceasta transforma oamenii, in special tinerii, in persoane introvertite, le scade capacitatea de concentrare si creste deficitul de atentie.

Cercetatorii s-au folosit de o aplicatie care poate urmari cat de mult si in ce scop foloseste o persoana telefonul. Cu ajutorul acesteia, utilizatorul primeste o notificare de fiecare data cand petrece prea mult timp pe smartphone.

Un alt studiu realizat anul trecut de aceeasi Universitate a demonstrat faptul ca 60% din studenti devin agitati daca nu-si pot folosi telefonul. In medie, intr-o zi, acestia scriu mesaje timp de 95 de minute - 49 de minute emailuri, iar timp de 39 de minute isi verifica pagina de Facebook.

Foto: cdn1.tnwcdn.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea