Social

#ce si doresc femeile # cadou ziua inragostitilor #cadou Valentine's Day #ziua indragostitilor

Ce-si doresc si ce primesc femeile de Ziua Indragostitilor

De multe ori, cadourile pe care le asteptam nu coincid cu cele pe care le primim in realitate. Potrivit studiilor americane, cei mai multi doresc intalniri romantice sau vouchere cadou. Mai putine femei doresc flori (16%) sau ceasuri ori bijuterii. Pe ultimul loc (11%) sunt celebrele dulciuri in forma de inima.
 
Oana Stoianovici, coach si specialist in dezvoltare personala si feminitate, crede ca a trecut vremea cadourilor traditionale, gasite la colt de strada, iar romancele isi doresc si ele mai degraba sa traiasca experiente memorabile decat sa primeasca daruri ce se consuma sau nu au o semnificatie aparte.
 
“Iata ca incepem sa depasim, usor-usor, efervescenta epocii axata pe consum. De altfel, studiile arata ca, adesea, in tarile cu un nivel economic ridicat, indicii de fericire sunt destul de scazuti, iar oamenii au inceput sa inteleaga ca experientele traite alaturi de cei dragi sunt mai pretioase decat obiectele. Romania a trecut, in 2007-2008, printr-o perioada in care oamenii au pus accentul pe consum, insa la aproape un deceniu de atunci, valorile societatii incep sa se schimbe”, declara Oana Stoianovici. 
 
Nu aveti inca o relatie? Exista un raspuns si pentru aceasta situatie. Spre exemplu, tot in America, un alt studiu arata ca una din cinci femei cumpara cadouri pentru… ele insele. Mai mult, barbatii sunt mai inclinati sa cumpere cadouri pentru sotiile lor (63%), fata de femei pentru sotii lor (30%), acestea gandindu-se, in egala masura, la mamele lor (tot 30%). 
 
Foto: hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea