Social

# studiu sentimente.ro #relatii serioase #dating online #dragoste

Ce si-au dorit romanii de Craciun. Rezultatul unui studiu surprinzator

Cand spui Craciun, spui dragoste. Iar acest lucru este evident in cazul utilizatorilor de site-uri de dating, care au raspuns unui sondaj efectuat chiar inainte de sarbatori.

Sentimente.ro – cel mai mare site de dating din Romania – a marcat 13 ani de relaţii serioase printr-un amplu studiu despre dragoste. Astfel, am aflat că 74% din utilizatorii de servicii de dating online îşi doresc foarte mult să se îndrăgostească, pe cât posibil în viitorul apropiat. Mai mult decât atât, majoritatea sunt adepţii căsătoriei. Iar mariajul este lipsit de constrangeri, doar 10% marturisind ca s-ar casatori doar pentru ca i-ar obliga aparitia unui copil. 
 
Traditionalisti, peste jumatate din respondenti sustin ca nu s-ar implica intr-o relatie in care nu se intrevede posibilitatea casatoriei, fie ca acest lucru se intampla cand partenerul pur si simplu nu-si doreste o relatie serioasa, fie ca este deja intr-o relatie si cauta doar distractie. In plus, romanii sunt si gelosi, desi se sfiesc sa recunoasca acest lucru si spun doar ca o doza de gelozie nu strica nimanui, atat timp cat nu se intrece masura. De asemenea, dacă s-ar întâmpla ca partenerul/partenera să flirteze cu altcineva 41% ar renunţa pe loc, iar 23% le-ar plăti cu aceeaşi monedă, ajungând să renunţe astfel la relaţie. 
 
Femeia care-şi caută pe Internet sufletul pereche a avut între două şi cinci relaţii, care au durat peste un an şi se simte încrezătoare în ea însăşi. Ea nu are reţineri că nu va fi placută la o întâlnire offline, chiar dacă recunoaşte că singurul aspect asupra căruia are rezerve în a fi total sinceră este vârsta.
 
Pe de alta parte, bărbatul aflat în căutarea sufletului pereche este ceva mai experimentat, dar, spre deosebire de sexul opus, acesta este destul de nesigur la prima întâlnire, având chiar mai multe emoţii decât partenera sa. El obisnuieste sa mai scada cateva kilograme in descrierea sa si sa mai adauge cativa centimetri in inaltime, considerand ca astfel au mai multe sanse sa treaca de exigentele sexului frumos. 
 
Studiul Sentimente.ro a fost efectuat online în perioada octombrie-noiembrie 2014, fiind înregistraţi şi validaţi 3.392 de utilizatori care au răspuns unui amplu chestionar. 
 
Sentimente.ro, cel mai mare site de dating din România, este lider pe piaţa de dating online încă de la lansarea din 2001. Astăzi, 13 ani mai târziu, Sentimente.ro continuă să revoluţioneze felul în care oamenii se întâlnesc, interacţionează şi se îndrăgostesc. Potrivit brat.ro, 9% din utilizatorii de Internet din România au interacţionat cu Sentimente.ro. 
 
Rezultatele studiului au fost facute publice in cadrul unei conferinte de presa organizate cu sprijinul 10beneficii.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea