Social

#activare card de sanatate # adeverinta salariat #servicii medicale #card de sanatate #medic de familie

Ce se intampla daca nu vrei sa folosesti cardul de sanatate

Obligatoriu si nu prea. Cardul national de sanatate le-a fost impus pacientilor pentru un control mai bun al serviciilor medicale, insa multi au refuzat sa il ridice, invocand motive religioase sau de constiinta. In cazul lor, Ministerul Sanatatii a gasit solutii.

Astfel, potrivit unor noi reglementari propuse de Minister, de la 1 mai, persoanele care refuza cardul national de sanatate vor prezenta, atunci cand beneficiaza de asistenta medicala, medicamente sau dispozitive medicale, o adeverinta de asigurat cu valabilitate de trei luni.

De asemenea, poate fi folosita, in vederea acordarii serviciilor medicale, si adeverinta inlocuitoare, de catre cei carora li se va emite card national duplicat, precum si adeverinta sau carnetul de asigurat de catre persoanele carora nu le-a fost emis cardul, informeaza digi24.ro.

Sursa foto: pharmec.ro

Activarea cardului de sanatate va putea fi facuta la orice furnizor de servicii medicale, mai putin de catre farmacist. Pentru serviciile medicale de urgenta nu este necesara utilizarea cardului de sanatate.

Sursa foto: bucurestifm.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea