Social

#targul de craciun capitala #Nicusor Dan #targul de craciun #craciun

Ce se intampla cu Targul de Craciun de anul acesta in Capitala. Anuntul facut de Nicusor Dan

Nicusor Dan, primarul general al Capitalei, a facut cateva precizari in ceea ce priveste targul de Craciun de anul acesta in Capitala. Edilul a declarat, inca de preluarea acestei functii, ca nu va aloca fonduri pentru astfel de evenimente.

 

Acesta si-a pus planul in aplicare si acum a marturisit ca a economisit jumatate de miliard la capitolul „bunuri si servicii” dupa ce a renuntat la organizarea evenimentelor mentionate mai sus. De asemenea, la aceasta suma se mai adauga un castig de 300 de milioane de lei prin desfiintarea anumitor companii cu care vechea administratie condusa de Gabriela Firea avea contract.

„Am facut doua lucruri importante. In primul rand, am redimensionat partea de cheltuieli a primariei, adica nu am mai dat bani pe tot felul de tampenii cum ar fi targuri si concerte. Am facut economii care sunt substantiale, adica sunt de ordinul 500 de milioane de lei la bunuri si servicii, asta e un lucru. Al doilea lucru, am desfiintat mare parte din companiile municipale, care erau o sursa imensa de pierderi”, a transmis primarul general al Capitalei in emisiunea Insider Politic, difuzata de Prima TV.

Ce se va intampla cu targurile de iarna in acest an

Intrebat daca vor exista targuri de iarna in aceasta iarna, Nicusor Dan a explicat ca acest lucru se va stabli in functie de contextul epidemiologic.

„Vom avea. Depinde, bineinteles, de conditiile de siguranta sanitara. Vom avea niste targuri de Craciun care vor aduce bani la municipalitate si nu vom cheltui. Pe de o parte, vrem sa aducem niste operatori privati carora sa le inchiriem astfel incat sa organizeze ei singuri – si exista niste tarife de inchiriere care sunt votate de Consiliul General.

Pe de alta parte, pe targul pe care noi vrem sa il organizam la Piata Universitatii vom lua bani din inchirierea acelor casute in care se vand diverse”, a explicat primarul general.

Un medic ORL a explicat in cadrul unei emisiuni TV ce trebuie sa faca persoanele care au avut Covid si si-au pierdut mirosul pentru a-si recapata in totalitate acest simt dupa boala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea