Social

#cfr #. trenuri #noul mers al trenurilor # trenuri InterRegio

Ce schimbari aduce noul mers al trenurilor

Maine, 15 decembrie 2013, intra in vigoare noul mers al trenurilor, pana in 13 decembrie 2014 urmand sa fie puse in circulatie, zilnic, 1.169 de trenuri, cu aproximativ 200 mai putine decat in planul de mers 2012 - 2013, conform Mediafax. De asemenea, CFR va asigura zilnic trenuri spre Viena si Budapesta.

Fata de 2013, toate trenurile InterRegio vor circula zilnic, cu exceptia a trei perechi de trenuri pe ruta Bucuresti Nord - Ploiesti. In plus, din 1 februarie va fi introdusa cate o pereche de trenuri pe fiecare dintre rutele Bucuresti Nord - Constanta, Galati - Constanta si Drobeta Turnu Severin - Timisoara Nord. Totodata, se va relua legatura Bucuresti Nord - Cluj Napoca prin Simeria, cu trenurile IR 1823/1824, iar trenurile IR 1621/1622 vor conecta Bucuresti Nord de Timisoara prin Arad.


"Oferta de transport pentru 2014 se bazeaza pe exploatarea cat mai eficienta a resurselor disponibile, in conditiile in care CFR Calatori implementeaza un program de redresare care vizeaza, in primul rand, echilibrarea bugetului de venituri si cheltuieli. Aflata intr-un proces necesar de limitare a pierderilor operationale, compania face un efort deosebit ca, in anul urmator, sa puna la dispozitia zilnica a tuturor categoriilor de calatori un numar total de 1.169 de trenuri, din care 247 trenuri InterRegio si 922 trenuri Regio ", a precizat CFR Calatori.

In noul an, pasagerii vor avea la dispozitie zilnic trenuri internationale directe de la Bucuresti Nord catre Viena (cu preturi de la 39 euro pe sens), Budapesta (de la 29 euro pe sens), Sofia, Istanbul, Chisinau. De asemenea, oferta de transport international include trenuri zilnice directe catre Budapesta din Timisoara, Brasov, Targu Mures si Cluj-Napoca. Din Timisoara, pasagerii pot calatori zilnic catre Belgrad, prin Varset, cu un pret de 14 euro.

CFR Calatori a mai aratat ca in 2014 vor fi continuate lucrarile de reabilitare a infrastructurii feroviare pe coridorul IV Paneuropean, in zonele cu lucrari urmand sa scada cu pana la 50 la suta capacitatea de circulatie.

Calatorii pot obtine informatii despre circulatia trenurilor de pe site-ul oficial al companiei, la adresa www.cfrcalatori.ro, la numarul de telefon 021/9521 sau de la personalul din statiile CFR.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea