Social

#amenzi #inchisoare #maternitatea giulesti #pedepse medici #asistenta Florentina Cirstea

Ce pedepse au primit cadrele medicale pentru incidentul de la Maternitatea Giulesti

Judecatoria Sectorului 6 a anuntat pedepsele pe care le vor primi cadrele medicale si tehnicienii care lucrau la Maternitatea Giulesti in ziua in care au izbucnit teribilul incendiu din 16 august 2010.

Astfel, asistenta Florentina Cirstea a fost condamnata astazi la doi ani si doua luni de inchisoare cu executare, iar fostul manager al unitatii sanitare, Bogdan Marinescu, a primit doar o amenda penala de 6.500 de lei.

De asemenea, Maternitatea Giulesti a fost taxata cu o amenda penala de 400.000 de lei.

Potrivit deciziei luate de instanta, asistenta Florentina Cirstea a fost condamnata la inchisoare pentru ucidere din culpa, dar si pentru vatamare corporala grava din culpa.

Seful Sectiei Neonatologie, medicul Adrian Ioan Toma, a fost achitat, iar seful serviciului tehnic, Vasile Dima, a primit o pedeapsa de doi ani si doua luni de inchisoare cu suspendare. De asemenea, electricianul unitatii, Gigel Oprea, a fost condamnat la doi ani de inchisoare.

Decizia Judecatoriei Sectorului 6 nu este insa una definitiva si poate fi atacata la Tribunalul Bucuresti.

Sursa foto: evz.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea