Social

# meserii romani #meserii #salariu mare #romani

Ce meserii au romanii care castiga cel mai bine. Salarii intre 8.850 si 12.700 de lei lunar

Exista un domeniu de activitate in Romania, unde salariile se mentin ridicate. Peste 75% dintre angajati castiga peste 8.000 de lei pe luna. 

 

Este vorba despre salariatii din domniul IT, unde salariul net este superior fata de cel al altor domenii. Nu este de mirare ca tot mai multi tineri isi indreapta atentia catre facultatile de informatica.

De exemplu, salariul net unui specialist in cybersecurity variaza intre 8.850 si 12.700 de lei pe luna, potrivit datelor furnizate de platforma Salary Explorer, citate de economica.net.

"O persoana care lucreaza in domeniul securitatii IT in Romania castiga, de obicei, in jur de 10.800 de lei pe luna. Salariile variaza de la 8.550 de lei (cea mai mica medie) la 12.700 de lei (cea mai mare medie, salariul maxim real este mai mare). 

Acesta este salariul mediu lunar, incluzand locuinta, transportul si alte beneficii. Salariile variaza drastic intre diferite cariere in domeniul securitatii IT", arata sursa citata.

Salariul mediu este de 10.200 de lei pe luna, ceea ce inseamna ca jumatate (50%) dintre persoanele care lucreaza in domeniul Securitatii IT castiga mai putin de 10.200 de lei, in timp ce cealalta jumatate castiga mai mult de 10.200 de lei. 

Potrivit diagramei de distributie a salariilor, 25% dintre persoanele care lucreaza in domeniul securitatii IT castiga mai putin de 8.420 de lei, in timp ce 75% dintre acestea castiga mai mult de 8.420 de lei. 

Salariul creste in functie de anii de experienta pa care angajatul ii are. Astfel, cu cat acesta are o experienta mai mare, cu atat si salariul va fi mai mare.  

De exemplu, angajatii care au intre 2 si 5 ani de experienta castiga cu aproximativ 32% mai mult decat cei fara experienta. Cei care au peste 5 ani experienta castifa cu 36% mai mult decat cei care au intre 2 si 5 ani de experienta. Dupa 10 ani de experienta, salariul creste cu inca 21% si cu inca 14% pentru cei care au trecut de 15 ani.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea