Social

#1 august # masuri de relaxare # florin citu #premier #anunt #relaxare

Ce masuri vor intra in vigoare de la 1 august. Premierul Florin Citu a facut anuntul

Restrictiile vor continua in Romania si in perioada urmatoare, deoarece nu s-a atins tinta de 7 milioane de persoane vaccinate. Astfel, premierul Florin Citu a anuntat ca de la 1 august vor exista in continuare masuri restrictive.

 

Seful Executivului a transmis ca se schimba anumite lucruri in privinta evenimentelor organizate si a numarului de participanti, dar ora la care acestea trebuie sa ia sfarsit va fi aceeasi, respectiv 02:00: "Relaxari, nu restrictii. Nu scapam de masca la interior, deocamdata. Sunt relaxari mai mult pentru evenimente in spatiu in aer liber, cu un numar mai mare de participanti. Ora nu se schimba, ramane tot ora 2 noaptea.

Nu sunt foarte multe relaxari. Asa cum arata acum situatia, mergem cu ce avem, cu exceptia evenimentelor. Suntem inca intr-o situatie foarte buna. Avem si conditii la intrarea in tara pe care nu le modificam. Suntem precauti. Singura pregatire pentru valul 4 este vaccinarea. Raman vaccinuri si pentru a treia doza. Asteptam decizia, dar specialistii se indreapta spre acest lucru. Ei ne vor spune ca trebuie administrata. Asa arata directia in care merg discutiile", a precizat premierul Romaniei.

Premierul Romaniei a precizat insa ca in cazul in care se va atinge tinta de vaccinare vor fi eliminate restrictii.

"Incepand cu data de 1.08.2021, daca la nivel national se atinge tinta de vaccinare pentru luna in curs, se propune ca activitatile culturale, artistice si de divertisment sa poata fi organizate si desfasurate in spatii deschise cu participarea a cel mult 5.000 de persoane, cu asigurarea unei suprafete minime de 2 mp pentru fiecare persoana si respectarea masurilor de protectie sanitara si cu conditia ca evenimentul sa nu aiba o durata mai mare de o zi.

Se propune ca organizarea de evenimente private (nunti, botezuri, mese festive, parastase etc.) in spatii deschise sa se realizeze cu participarea a maximum 150 de persoane, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din judet/localitate este mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori.", se arata in comunicatul emis de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea