Social

#masuri anti-criza psd #pensii marita #salarii profesori

Ce masuri anti-criza propune PSD?

Presedintele PSD Mircea Geoana a prezentat, vineri, la Iasi, un set de actiuni impotriva crizei economice mondiale, precizand ca majorarea pensiilor si cresterea salariilor profesorilor reprezinta o parte integranta din acest plan anticriza al social-democratilor.

Liderul social-democrat a sustinut insa ca principiul care se va aplica in aceste majorari va fi bazat pe cresterea pensiilor si salariilor mici, pentru care, spune Geoana, sunt resurse. Ulterior, afirma Geoana, se vor putea identifica si alte resurse pentru cresterea veniturilor mari. "De la 1 martie, va fi o crestere, consistenta dar cu prioritate pentru pensiile mici.

Acelasi principiu se aplica si in cazul salariilor profesorilor. Credem ca e inteligent din punct de vedere economic sa facem aceste cresteri pentru a se si consuma, nu doar a se supravietui", a declarat, in conferinta de presa, Mircea Geoana. Potrivit lui Geoana, alte trei masuri din planul anticriza constau in dirijarea resurselor bugetare in special catre investitii in comunitatile rurale, investitii in agricultura si continuarea investitiile masive in serviciile publice esentiale: educatie, sanatate si mediu.

"E obligatoriu sa dirijam resursele spre mediul rural si orasele mici pentru descatusarea oraselor mari si pentru a le permite acestora sa respire si sa se dezvolte impreuna. Statul va deveni un principal vector de antrenare economica, intr-o perioada in care sectorul privat are probleme. Investitiile in agricultura reprezinta un subiect extrem de important si sunt o solutie unanim impartasita", a mai Geoana. Liderul PSD a sustinut ca, in ceea ce priveste continuarea investitiilor masive, prioritatile sunt proiectele mari de infrastructura, modernizarea cailor ferate, problema aeroporturilor, dar si transformarea granitei estice "intr-o zona in care se poate asigura interfata cu spatiul rasaritean".

"Aceste masuri le vom propune luni la intalnirea bilaterala cu PDL", a mentionat Geoana, adaugand ca acestea ar putea fi aprobate odata cu bugetul tarii in sedinta de Guvern de joi. Mircea Geoana, alaturi de alti lideri centrali ai PSD, a participat , vineri, la Iasi, la o intalnire zonala cu sefii organizatiilor social-democrate din Moldova. Sambata, liderii PSD vor participa la manifestarile dedicate implinirii a 150 de ani de la Unirea Principatelor Romane .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea