Social

# ce inseamna ancora chimica #ancora chimica #constructii

Ce inseamna ancora chimica?

Domeniul constructiilor si al amenajarilor interioare sau exterioare este unul extrem de vast, motiv pentru care, uneori, cand ne dorim sa ne ocupam singuri de anumite proiecte, intalnim produse despre care nu stim foarte multe detalii. Un astfel de exemplu poate fi si ancora chimica. Iar pentru a afla ce inseamna ancora chimica, precum si alte detalii interesante referitoare la acest produs, am apelat la Econstrukt – o echipa de specialisti cu experienta vasta, care se afla in spatele magazinului online cu acelasi nume.

 

Conform celor de la Econstrukt, ancora chimica este un produs utilizat in domeniul constructiilor pentru fixarea sigura si puternica a elementelor cu sarcini mari, atat in interior, cat si in exterior, precum: balustrade, scari, acoperisuri, fatade, balcoane, banci de recreere, stalpi de iluminat, balansoare suspendate si multe altele. Fixarea se realizeaza cu ajutorul unui element metalic care este ancorat in structura de baza cu un adeziv sintetic, anume ancora chimica.

Rolul ancorei chimice este acela de a oferi stabilitate si rezistenta extrem de puternica intregii structuri. Ancora chimica se injecteaza in gaura formata cu un burghiu, urmata fiind, dupa intarire, de incarcarea cu sarcina. Materialul are capacitati ridicate de umplere, etanseizand complet prinderea. Alte avantaje aduse de folosirea unei ancore chimice sunt impermeabilizarea si aderenta de 100%.

Tipuri de ancore chimice si recomandari

Exista doua tipuri principale de ancore chimice: cu si fara stiren. Din cauza faptului ca stirenul este considerat un compus daunator sanatatii, ancora chimica cu stiren se utilizeaza cu precadere in aplicatii in exterior. In cadrul proiectelor DIY de acasa, iti recomandam sa folosesti ancora chimica fara stiren.

Echipa Econstrukt recomanda utilizarea ancorei chimice fara stiren Index MO-PS+, care este un produs inovator cu formula bazata pe o tehnologie noua. In momentul utilizarii, aceasta ancora chimica isi schimba culoarea in gri, din albastru, atunci cand incepe procesul de intarire. Daca nu ai experienta in utilizarea unei ancore chimice, aceasta caracteristica iti va fi de mare ajutor in procesul de lucru.

O alta recomandare de ancora chimica fara stiren este Bison Chemical Anchor, un adeziv injectabil de calitate superioara, care are capacitate mare de incarcare si este foarte rezistent la umezeala, coroziune, vibratii si temperaturi extreme.

Daca, totusi, ai nevoie de o ancora chimica cu stiren, Econstrukt recomanda alegerea unui produs cu nivel scazut de emisii poluante, asa cum este si Mopoly MO-P+. Certificarea LEED atesta faptul ca aceasta este o ancora chimica ce poate fi utilizata in siguranta pentru fixare in caramida usoara, piatra naturala si beton nefisurat, impactul asupra mediului fiind unul extrem de redus, in comparatie cu alte produse de acelasi tip.

Pentru injectarea ancorei chimice vei avea nevoie de un pistol special, pe care se fixeaza tubul care contine materialul.

Acceseaza magazinul online Econstrukt, unde poti gasi mai multe informatii despre ancorele chimice recomandate, modul de utilizare si avantajele pe care le aduc. Preturile sunt unele extrem de accesibile, iar echipa Econstrukt iti sta la dispozitie cu sfaturi si recomandari, pentru ca tu sa faci cea mai buna alegere.

FOTO: econstrukt.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea