Femeia ideala, in ochii barbatului roman

Social

#femei atragatoare #studiu relatii #ce vor barbatii # cum cuceresti un barbat

Femeia ideala, in ochii barbatului roman

Un studiu realizat de compania de cercetare de piata Cult Market Research arata care este portretul femeii ideale pentru romani.

Barbatii romani sunt atrasi de femeile inteligente, cu un aspect fizic placut si care debordeaza de incredere in propria persoana, potrivit studiului. Un barbat din cinci considera ca o caracteristica esentiala pentru o femeie este inteligenta. Aspectul fizic placut este o alta insusire preferata de barbati. Feminitatea este reprezentata in mintea barbatilor prin afilierea cu frumusetea. De asemenea, s-a constatat ca barbatii intre 18 si 26 de ani apreciaza cel mai mult aspectul fizic la o femeie si mai putin situatia financiara a acesteia, in timp ce barbatii de peste 26 de ani prefera o femeie inteligenta, nu neaparat independenta din punct de vedere financiar.

"Acest studiu vrea sa raspunda unei intrebari controversate, dar la care, cel putin sociologic, putem afla un raspuns: ce-si doresc barbatii de la o femeie. Am realizat un studiu cantitativ, clasic, dar si o cercetare calitativa, folosindu-ne de un eye tracker, cu ajutorul caruia am analizat miscarea privirii ca raspuns la anumiti stimuli vizuali. Cercetarea noastra ne-a demonstrat ca romanii sunt atrasi in primul rand de inteligenta unei femei, aspectul fizic placut si siguranta de sine urmand la mica distanta. Pentru ei, o trasatura fundamentala a femeii ar trebui sa fie abilitatea acesteia de a interactiona bine cu copiii" , a declarat Alexandru Zodieru, General Manager al Cult Market Research.

Tipurile de femei care au atras privirea in studiul calitativ par a avea principalele caracteristici ale rolurilor de: mama, iubita si prietena - gospodina, sensibila si amuzanta. Pe de alta parte, modelul de femeie alcatuit de respondenti in studiul cantitativ pare sa contureze femeia moderna, de succes: inteligenta, atragatoare si pregatita pentru orice situatie. Discutand despre idealul de femeie al barbatilor, in general, ies in evidenta calitati din sfera familiarului "uman": amuzament, sensibilitate, centrarea pe familie.

Rezultatele provin dintr-un studiu privind preferintele barbatilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 50 de ani din Romania in ceea ce priveste femeile, realizat de compania de cercetare de piata Cult Market Research. 

Cult Market Research este o agentie de cercetare infiintata in anul 2008, cu o bogata experienta in domenii ale cercetarii sociale, de marketing si comunicationale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea