Social

#parinti #copii #sex #discutie

Ce greseli fac parintii atunci cand discuta cu copiii despre sex?

Multi parinti se tem sa discute despre sex cu copiii lor ajunsi aproape de varsta adolescentei, motivand ca acestia sunt prea mici pentru asa ceva.

"Cum sa vorbesc cu fiica mea despre sex? Inca mai crede in Mos Craciun!", cred unii parinti, refuzand sa accepte faptul ca noile generatii sunt tot mai interesate si mai informate in legatura cu acest subiect delicat.

O opinie cu totul contrara are psihologul Sharon Maxwell, autoarea cartii "Ce trebuie sa afle copiii tai de la tine in legatura cu sexul?".

"Daca copilul tau are 8 ani iar tu crezi ca este prea mic, te inseli amarnic", spunea aceasta, avertizand ca daca nu afla de la parinti aceste informatii le va afla oricum de la televizor sau din discutiile cu cei din jurul lui.

Care sunt falsele mituri in legatura cu acest subiect? O conversatie cu copilul meu despre sex l-ar traumatiza. "Fals. Multi parinti cred ca dupa o astfel de discutie cel mic isi pierde inocenta. E absurd. Copiilor trebuie sa li se spuna adevarul despre cum vin pe lume, povestea cu barza nu mai tine in ziua de azi. Important este modul in care li se prezinta aceste lucruri. Ei trebuie sa inteleaga ca sexul este strans legat de dragoste, de sentimente profunde, si sa accepte totul ca pe ceva firesc, natural", sustine psihologul.

O alta prejudecata in legatura cu acest subiect este ideea ca, la 8-9 ani, este prea devreme pentru a aborda aceasta tema. "Tot fals. Daca cel mic nu a deschis inca discutia, faceti-o dumneavoastra. Puteti incepe prin a-i spune 'Poate ai auzit despre acesti termeni. Vreau sa iti explic despre ce este vorba, pentru ca acum esti suficient de mare ca sa intelegi'", spune Sharon Maxwell.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea