Social

# APLV #lapte praf #afectiune #bebelusi

Ce este APLV si ce lapte praf pot consuma bebelusii care sufera de aceasta afectiune?

Alergiile alimentare sunt o problema de sanatate care este tot mai des intalnita in cazul bebelusilor, iar una dintre cele mai comune este APLV, adica alergie la proteina din laptele de vaca. Cum mai toate formulele de lapte praf sunt obtinute din laptele de vaca, parintii care au descoperit ca ai lor copii au o astfel de alergie se intreaba cum ii pot hrani pe cei mici, mai ales daca alaptarea nu este posibila.

 

Din fericire, producatorii de lapte praf au dezvoltat tehnologii si formule prin care proteina din laptele de vaca sa poata fi inlocuita cu proteina vegetala, astfel incat orice bebelus sa poata beneficia de cele mai bune si hranitoare formule de lapte praf. Astfel de formule sunt disponibile in magazinul online elaptepraf.ro.

Care sunt simptomele APLV?

Parintii sunt adesea impacientati atunci cand observa o schimbare in comportamentul bebelusului lor. Cu toate ca de cele mai multe ori nu este o problema grava, unele comportamente pot fi simptome ale unor afectiuni, cum este si alergia la proteina din laptele de vaca.

Astfel ca parintii care observa la copiii lor ca au un plans inconsolabil, dureri de burtica, stranut, eruptii cutanate, eczeme, constipatie sau diaree ori tulburari de crestere, pot lua in considerare o posibila alergie alimentara. Pentru ca diagnosticul sa poata fi pus corect este necesar sa se mearga la un medic alergolog si sa se efectueze o serie de analize, care vor dezvalui daca exista sau nu motive de ingrijorare.

Ce formule de lapte praf pot consuma bebelusii cu APLV?

Majoritatea producatorilor de formule de lapte praf au dezvoltat, de-a lungul timpului si formule speciale, dedicate copiilor cu diferite afectiuni. Astfel ca de la formula care are rolul de a trata diareea la bebelusi la formula impotriva refluxului esofagian si cele pentru copii cu intolerante sau alergii alimentare, toate au fost in vizorul oamenilor de stiinta.

Datorita acestui lucru, pentru toti bebelusii, indiferent de varsta, poate fi aleasa o formula de lapte praf care sa poata fi consumata si in APLV, desi pana la varsta de 6 luni se recomanda alaptarea exclusiva. 

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea