Social

#profesori #elevi #slab pregatiti #test #pisa #pirls

CE: Elevii romani, nepregatiti din cauza profesorilor

Rezultatele slabe ale elevilor romani la testele internationale se datoreaza calitatii slabe a profesorilor lor, in 2006 elevii romani clasandu-se, la testul PISA, pe locul 47 din 57 de tari participante .

Studiul "Continutul si calitatea formarii cadrelor didactice pe teritoriul UE", realizat de Comisia pentru Cultura si Educatie a Paralamentului European, arata ca tarile cu rezultate bune la aceste evaluari au profesori de calitate, iar cele cu rezultate slabe, cum este Romania, au dascali mai slab pregatiti , scrie Gandul.

La testul citat, 53,5% dintre elevii romani au avut cel mai slab nivel, iar la stiinte 78,7% nu au atins nici macar nivelul de baza al "alfabetizarii". La testul PIRLS , tot din 2006, Romania s-a situat pe locul 36 din 45 de tari participante.

16% dintre elevii de clasa a IV-a nu au reusit sa atinga nici macar cel mai scazut nivel de performanta in intelegerea unui text scris. Explicatia pentru discrepantele uriase dintre statele membre UE este simpla: tarile aflate in top pun accent pe calitate.

"Sistemele educationale ce obtin performante inalte continua sa se concentreze puternic pe imbunatatirea actului de invatamant, avand in vedere impactul direct al acestuia asupra rezultatelor scolare", se arata in studiul comisiei.

Problema Romaniei este ca nu atrage profesorii potriviti in invatamant, nu ii ajuta sa devina eficienti si nu are sisteme si structuri pentru a se asigura ca fiecare elev va beneficia de o predare de calitate. Comisia pentru Cultura si Educatie are si solutii...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea