Social

#1 iunie #geanina corondan #cadou copii # fundatia hope for children # copii 1 iunie

Ce culoare are copilaria copiilor abandonati?

Zeci de copii s-au adunat sa coloreze pe un panou urias momente vesele din viata lor. Momentul, desi unul fericit, atrage atentia asupra micutilor cu un destin tragic, abandonati de parinti.

Fundaţia Hope and Homes for Children România a sărbătorit 1 iunie printr-un eveniment care a oferit copiilor prezenţi în AFI Palace Cotroceni posibilitatea de a desena pe un panou de mari dimensiuni special instalat pentru această ocazie. Sub titlul „Colorăm lumea copilăriei”, HHC România le-a oferit celor mici ocazia de a-şi manifesta creativitatea, încercând în acelaşi timp să atragă atenţia asupra unuia dintre cele mai dramatice fenomene din România, cel al abandonului infantil.

Conceptul evenimentului care s-a desfăşurat în 1 iunie 2014 a pornit de la ideea că, de cele mai multe ori, copiii instituţionalizaţi au o viaţă lipsită de culoare; acest lucru a fost compensat de cei peste 1.000 de copii prezenţi la AFI Palace Cotroceni, care au adus propria lor pată de culoare în viaţa copiilor sprijiniţi de HHC România.

La toate acestea s-au adăugat câteva momente speciale. Unul dintre ele a fost susţinut de trupa de teatru „Puranima”. Păpuşarii Petronela şi Vlad Purima au condus entuziasmul celor mici la cote nemaiîntâlnite cu un moment dedicat marionetelor care au prins în chip miraculos viaţă, spre deliciul micilor spectatori. Au urcat pe scenă apoi Gianina Corondan şi trupa Gianinani Place, pentru a cânta câteva piese ritmate pentru copiii HHC România. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea