Social

#deces barbat #coroana funerara

Ce coroana funerara este potrivita in cazul decesului unui barbat?

Cu fiecare suflet plecat din lumea celor vii trecem printr-o tristete profunda si un gol imens in suflet. Evenimentul funerar in sine si ultimul drum al unei persoane pe care am iubit-o si apreciat-o este ne facem sa trecem prin experiente si stari complexe, care mai de care mai puternice si greu de transpus in cuvinte.

 

In cazul in care persoana decedata este un barbat, putem sa ii spunem “adio” printr-o coroana funerara creata cu florile sale preferate, care sa aduca un omagiu personalitatii sale si sa transmita respectul si aprecierea pe care i-am purtat-o. In aceasta situatie, este important sa alegi flori care sa nu exprime in mod vadit masculinitatea, ci exprima cele mai sincere sentimente intr-un moment atat de dureros.

Ce coroana funerara este potrivita in cazul unui barbat?

In ceea ce priveste alegerea coroanei potrivite pentru un barbat, la fel ca in cazul unei femei, se recomanda ca florile folosite sa fie monocrome sau cel mult in doua culori. Cele mai potrivite sunt trandafirii albi (care simbolizeaza maretia, dragostea si respectul) sau cei de culoare galbena - exprima puterea si demnitatea in fata mortii.

O alta floare folosita in cazul coroanelor funerare pentru barbati este si crinul galben. Aceasta floare semnifica regalitatea, dar si pretiozitatea, care impresioneaza si intareste mesajul pe care vrei sa il transmiti catre persoana decedata si familia indoliata. Coroanele realizate din crini galbeni sunt potrivite pentru barbatii care ne-au marcat in mod pozitiv viata: tata, bunic, sot.

De cealalta parte, daca defunctul era o persoana joviala, care nu ii placea sa te vada trist sau suparat, poti opta pentru coroane funerare in Sector 3, Bucuresti speciale, care sa emane speranta. Pentru asta sunt recomandate florile albe, precum garoafele, crizantemele sau trandafirii albi.

Ce alte criterii mai trebuie luate in considerare in alegerea unei coroane funerare pentru barbati?

Varsta persoanei decedate

In cazul in care persoana decedata era in etate, se recomanda ca aranjamentul funerar sa fie constituit din flori de culoare deschisa (albe, galbene sau rosii): crini, trandafiri albi sau orhidee. In cazul nefericit in care persoana decedata este tanara, cele mai potrivite sunt irisii, garoafele, trandafirii, bujorii.

Religia persoanei decedate

In cazul in care persoana decedata este ortodoxa sau catolica, coroanele, jerbele si buchetele funerare sunt mai potrivite. Daca persoana era evreu, florile nu sunt de bun augur, ci se recomanda un tribut adus persoanei trecute in nefiinta.

In cazul culturii budiste, florile albe sunt cele mai potrivite, dat fiind ca cele rosii simbolizeaza saracia. La musulmani este bine sa intrebi daca familia accepta flori, dat fiind ca parerile sunt impartite.

 FOTO: unsplash.com

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea