Social

#carti furate #furt librarii

Ce carti fura romanii?

Romanii nu se incumeta prea des sa fure carti din librarii, insa atunci cand o fac iau de la tratate de drept, DEX-uri, ghiduri turistice si de viata sanatoasa la volume cartonate, de sute de pagini, ca "Harry Potter", "Istoria uratului" sau " Versetele satanice ".

Anul trecut, din rafturile librariilor au disparut sute de volume despre diete, tratate de drept, carti de buzunar si volume de Coelho, J.K. Rowling si Salman Rushdie , scrie Evenimentul Zilei.

Cele mai "ispititoare" sunt magazinele din reteaua Diverta, de unde au disparut, in 2008, peste 600 de volume, cu toate ca sistemele antifurt i-au mai linistit, in ultimii doi ani, pe cei tentati sa ascunda o carte in buzunar ori in geanta.

Cam in 40%-50% dintre cazuri, hotii sunt prinsi in flagrant de angajati si predati politiei, constatandu-se ca cel mai adesea e vorba de tineri, majoritatea elevi.

Intr-un Top 10 al celor mai des furate carti, suprematia o detine un indrumar despre dieta, "Traiesc, deci ma abtin", de Mihaela Bilic , din care au disparut 144 de exemplare. Urmeaza in top "Manualul de stil" al Danei Budeanu si Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, cu cate 50 de exemplare furate.

Alte trei volume cartonate, de sute de pagini, " Harry Potter si talismanele mortii ", "Istoria Uratului" si "Versetele Satanice", au impresionat 40 de hoti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea