Social

#branza #lapte #oua #fructe #alimente romani

Ce cantitate de alimente consuma lunar romanii

In urma unei anchete realizate in primul trimestru din 2013 de catre Institutul National de Statistica, un roman a consumat, in medie, pe luna, 12 oua, 1,2 kilograme de branza, 3,4 kilograme de fructe, 5,8 litri de lapte, 8,5 kilograme de paine si 2,15 litri de bautura.

Consumul variaza, totusi, in functie de ocupatie si de mediu (urban sau rural). Astfel ca un pensionar a consumat, in medie, 13 oua lunar, un somer 10, iar un agricultor 11, la fel ca salariatii. In mediul rural s-au consumat 12 oua, iar in mediul urban - 11 oua de persoana, noteaza "Adevarul".

De asemenea, un roman a consumat, in medie, 1,2 kilograme de branzeturi si smantana pe luna. Cat despre consumul de lapte, acesta s-a ridicat, in medie, la 5,8 litri de persoana.

Consumul de fructe a depasit 3,4 kilograme, iar cel de paine, 8,5 kilograme. Totodata, un roman a consumat, in medie, lunar, 417 grame de orez, 885 de grame de malai si 793 de grame de faina.

In ceea ce priveste consumul de bauturi alcoolice, un roman a consumat, in medie, 2,152 litri, in timp ce consumul in cazul unui pensionar a fost de 2,343 litri.

Sursa foto: kidz.garbo.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea