Social

#card european #card european de sanatate #acte necesare #eliberare card european

De ce acte ai nevoie pentru eliberarea cardului european de sanatate

Cardul european de sanatate este un instrument care il ajuta pe posesor sa castige timp si bani in cazul in care are un accident sau se imbolnaveste in timpul unei calatorii intr-o tara membra a UE.

Cardul este valabil atat in UE, cat si pe teritoriul urmatoarelor tari: Elvetia, Norvegia, Islanda, Liechtenstein. Acest card nu este obligatoriu, iar trecerea frontierei nu este conditionata de prezentarea lui.

Cardul european de sanatate se elibereaza persoanelor care sunt la zi cu plata contributiilor la asigurarile sociale de sanatate din Romania. Atentie! El poate fi folosit doar pentru deplasari scurte (maximum sase luni).

Pentru a obtine acest card, trebuie sa parcurgi urmatorii pasi:

1. Se completeaza si se semneaza cererea de eliberare a cardului.

2. Se ataseaza la dosar o copie a actului de identitate si adeverinta de asigurat sau cea de salariat. Salariatii vor fi obligati sa anexeze si documente prin care dovedesc ca au platit contributia la sanatate in ultimii cinci ani: chitanta de plata, copie dupa cartea de munca, plus acte care atesta faptul ca au facut parte din categoria de asigurati scutiti de la plata contributiei.

3. Se depune dosarul la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate

Eliberarea cardului se face in termen de sapte zile lucratoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea