Social

# amenzi uriase # trotinete electrice #trotinete #trafic

Ce act trebuie sa aiba la ele, in trafic, persoanele care folosesc trotinetele electrice. Amenzile sunt uriase

Trotinetele electrice au impanzit marile orase. Acestea sunt o solutie rapida pentru a ajunge la munca si mult mai economica. Orasele sunt pline de aceste vehicule, insa, odata cu aparitia acestora in trafic, au aparut si mai multe accidente. Pentru a evita astfel incidentele, autoritatile au elaborat o serie de masuri in acest sens. Astfel, guvernantii au aprobat hotararea care reglementeaza circulatia trotinetelor electrice pe drumurile publice.

 

Una dintre cele mai importante reguli pe care trebuie sa le respecte persoanele care folosesc trotinetele electrice este accea de a avea asupra lor actul de identitate.

Ce alte reguli trebuie sa respecte cei care folosesc trotinetele electrice

De asemenea, cei care vor sa se deplaseze in trafic cu aceste vehicule trebuie sa aiba 14 ani impliniti si sa poarte masca de protectie. Pentru nerespectarea acestor reguli se pot aplica amenzi de cel putin 300 de lei.

In cazul in care persoanele care circula cu trotinetele electrice pe trotuar risca amenzi incepad cu 580 de lei. Autoritatile precizeaza ca este interzis sa circule doua persoane pe aceeasi trotineta. Daca ai chef sa te plimbi cu prietenii este important sa stii ca puteti circula doar pe un singur rand, nu paralel.

Totodata, o reglementare arata ca persoanele care au consumat alcool sau substante psihoactive nu au voie sa circule cu un astfel de mijloc de transport. De asemenea, trotinelele electrice sunt interzise iarna, atunci cand soseaua este acoperita de gheata, polei sau zapada.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea