Social

#proces cnsas #dan voiculescu

CCR va discuta o exceptie invocata in procesul lui Dan Voiculescu

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) ia in discutie, marti, o exceptie invocata de avocatii lui Dan Voiculescu in procesul in care se judeca cu CNSAS.

Exceptia se refera la articolul 34 din ordonanta de functionare a Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii, informeaza NewsIn.

Tribunalul Bucuresti a admis cererea lui Dan Voiculescu de a trimite dosarul, in care se judeca cu CNSAS, la CCR, desi considera ca articolul 34 din ordonanta CNSAS nu incalca unele articole din Constitutie, asa cum a acuzat avocatul liderului PC, se arata in motivarea deciziei din 18 septembrie.

Potrivit articolului 34, "cauzele aflate pe rolul instantelor civile la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se trimit instantelor de contencios administrativ competente".

In opinia instantei, "nu se poate sustine ca partii care a declansat actiunea i se incalca dreptul la un proces echitabil ori dreptul la aparare, ca i se restrange exercitiul unor drepturi, in conditiile in care accesul la instanta e garantat prin noua lege (n.r. - ordonanta CNSAS) si nu e restrans in nici un fel", arata judecatorii in motivare . 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea