Social

Cazul Iovan - Mortul n-a lasat urme

Dezvaluirile socante anuntate in cazul Iovan se lasa asteptate. Ieri, dupa audierea Mihaelei Balanel, avocatul Mariana Stefan a preferat sa faca o singura declaratie: "Ma indepartez din ce in ce mai mult de ipoteza furtului!". Surse apropiate anchetei ne-au dezvaluit insa ca in casa familiei Iovan nu ar fi fost gasite amprentele hotului. Nici pe clanta usii de la dormitor, nici pe bijuteriile furate ori pe teava de care s-a tinut Bogdan Iancu inainte sa moara.

EXPLICATII. "De pe bijuteriile gasite in buzunarul lui Bogdan Iancu nu s-au putut preleva amprente . O bratara era prea subtire, a doua era lata de doua degete, dar avea gauri si strasuri, iar cureaua ceasului nu permitea pastrarea amprentelor. Geamul ceasului nu a fost atins", ne-a explicat procurorul Andreea Serbanoiu. Surse judiciare au completat: "Teava de gaz este rugoasa, adica este un suport impropriu pentru pastrarea amprentelor. Lipsa acestora de pe clanta usii ori de pe alt mobilier poate fi si un efect al antistaticelor folosite de menajera ". Motiv pentru care femeia de serviciu va fi audiata. In cauza a fost cerut si un supliment de expertiza balistica pentru a se vedea daca arma prezinta urmele folosirii unui amortizor.

CERERI REFUZATE. Apararea familiei indoliate a solicitat anchetatorilor reaudierea Romanitei Iovan si prezenta unui expert-parte la experimentul cu arma care a avut loc noaptea trecuta, in cadrul reconstituirii. "Aceste cereri mi se par complet deplasate, in conditiile in care in faza actelor premergatoare urmaririi penale se fac numai constatari tehnico-stiintifice, la care nu participa experti-parte. Martorul asistent este ales de organul de urmarire penala si nu are nici o legatura cu vreuna dintre partile implicate. Deocamdata, reaudierea Romanitei Iovan nu se impune", ne-a declarat ieri procurorul de caz Andreea Serbanoiu. In rest, reconstituirea a inceput azi-noapte, la ora 3:00. Accesul curiosilor in zona a fost blocat pentru a nu incurca socotelile anchetatorilor. Procurorii impreuna cu sotii Iovan au refacut integral filmul evenimentelor, iar specialistii au cronometrat exact timpii de actiune.

3 CLAUDII, NICI O ROMANITA!
Mihaela Balanel ( foto ), sora lui Bogdan Iancu, a povestit ieri procurorilor viata romantata a fratelui ei. "Am intrebat-o pe Mihaela Balanel si cine sunt cele trei Claudii din viata lui Bogdan Iancu. Si mi-a raspuns: una este prietena cu care era pana sa moara, una era mai micuta, o minora de 14-15 ani. A treia era din Germania. Nu au nici o legatura cu Romanita Claudia Iovan", ne-a spus procurorul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea