Social

#cazul copilului mort #copil mort #botosani #ambulanta

Cazul copilului din Botosani, care a murit in ambulanta. Parintii vor sa dea statul in judecata. Arafat: “Sunt tari care nu au deloc medici pe ambulanta”

Serviciul de Ambulanta din Botosani se afla sub ancheta dupa ce un copil de trei ani a murit intr-o ambulanta, dupa ce a asteptat 40 de minute sa fie consultat.

Parintii micutului au sunat la ambulanta dupa ce acestuia i s-a facut rau. Prima ambulanta, fara medic, a sosit la 20 de minute dupa apel. A fost nevoie de un medic, asadar au chemat o alta ambulanta, care a venit in alte 20 de minute.

Copilul si-a pierdut pentru scurt timp constienta, iar cei de la Ambulanta au asociat-o unei crize febrile. Tatal copilului spune ca prima masina de interventie care a sosit la fata locului nu avea medic, desi, spune el, in apelul facut la 112 i s-a confirmat ca este un caz care necesita interventia SMURD-ului.

 “Prima ambulanta nu, nu avea medic, a povestit Alexandru Mancas, tatal copilului mort la Botosani. Nu, mi-au zis ca asa s-a hotarat de sus. Am inteles, hai, nu ai trimis-o cu medic, de acord, dar macar o data ce ai ajuns la fata locului si ai luat copilul, porneste-te spre Botosani, spre spital, cu el, nu sta pe loc si astepta medicul sa iasa de la caldura sa vina. Ambulanta o stat pe loc in padure pana o venit a doua ambulanta din Botosani”, a relatat tatal copilului, potrivit digi24.ro.

„Personal, pentru treaba ca nu o fost medic in ambulanta vreau sa ii dau in judecata. Pentru ca prin apel - si sunt sigur ca apelul este inregistrat la ei, o sa-l cer si pe ala, apelul la 112 este inregistrat, din ce stiu eu - s-a cerut SMURD, nu o ambulanta simpla”, a declarat Alexandru Mancas.

In urma accidentului, Raed Arafat declara ca multe tari dezvoltate nu au medici pe ambulante.

„Nici Statele Unite, nici Israel, sunt tari care nu au medici deloc pe ambulanta, noi suntem dintre tarile care au pastrat traditia de a avea medic pe ambulanta, de a avea medic la consultatii, de a avea medic pe masinile de terapie intensiva si pe elicoptere. Daca mergem in Europa sunt, cum v-am zis, tari care nu folosesc deloc medicul. Dar faptul ca s-a ajuns acolo si e un caz care necesita medic, atunci ambulanta respectiva putea sa cheme sprijin la intalnire sau la fata locului”, a comentat cazul Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Tragic! Un copil de 3 ani a murit in ambulanta, dupa 40 de minute de asteptare

               

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea