Social

#tarif #turisti #litoral

Cazarea s-a ieftinit cu 30% pe litoral

Criza isi face simtita prezenta din ce in ce mai mult in domeniul turismului. Dupa ce numarul de turisti a scazut, cei veniti din strainatate fiind cei care au ales mai putin tara noastra ca destinatie turistica sau de afaceri, preturile practicate de hoteluri au scazut chiar si cu 30%.

Capitala a fost cea mai afectata de aceasta scadere a numarului de turisti straini . Bucurestiul despre care se spune ca are cea mai dinamica piata hoteliera a avut de infruntat o scadere imensa a turismului de afaceri, care in acest an, a scazut cu 80% de turismul de afaceri. De aceea au aparut si cele mai mari scaderi ale preturilor.

Potrivit Gandul, care citeaza un studiu extern, daca anul trecut o camera dubla la un hotel de cinci stele avea un tarif mediu de 220 de euro, acum ea poate fi ocupata contra sumei de 160 de euro, adica mai putin cu 27%. Acelasi lucru s-a intamplat si in cazul hotelurilor de patru si trei stele, care au avut cele mai mari scaderi de tarif mai ales pentru camerele rezervate online, acest nivel ajungand pana la 31 procente.  

Pe fondul scaderii semnificative a numarului de turisti straini, dar si al renuntarii la unele calatorii de afaceri , tarifele hotelurilor au scazut chiar si cu 30% comparativ cu anul trecut
.

Nici in provincie lucrurile nu stau foarte bine, insa ieftinirile au fost moderate, acest lucru putand fi pus si pe seama faptului ca in aceasta zona turismul de placere are o pondere mai mare decat cel de afaceri, adica invers decat in Capitala. Astfel, in tara, scaderea de tarife a fost de numai 16%, la cinci stele si de 22 de procente, la patru stele. Cel mai putin afectate au fost unitatile de doua si trei stele din orasele de provincie, unde hotelierii au afisat tarife cu doar 8% mai mici fata de 2008, noteaza Gandul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea