Social

#deces bebelus botez #deces bebelus #deces #bebelus

Cauza decesului bebelusului care a murit dupa botez

Beblusul de o luna care a murit dupa ce a facut stop cardio-respirator in timpul slujbei de botez, in localitatea ieșeana Curaturi din comuna Ciurea s-ar fi inecat cu lapte, potrivit unor surse din cadrul anchetei.

Surse din randul anchetatorilor au declarat, luni, corespondentului Mediafax, ca, in urma efectuarii necropsiei bebelusului in varsta de doua luni, mort dupa botez, a fost stabilit ca micutul a facut stop cardiorespirator, dupa ce s-ar fi inecat cu lapte.

Potrivit purtatorului de cuvant al Serviciului Judetean de Ambulanta, Nicolai Pralea, „bebelușul prezenta cianoza, fara puls, fara respiratie, s-au inceput manevrele de resuscitare, a fost intubat și ventilat mecanic".

La randul lor, reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei sustin ca slujba de botez s-a desfasurat normal si ca preotul nu a facut niciun gest neobisnuit.

„L-am intrebat pe preot daca ia in calcul totusi posibilitatea ca la momentul scufundarii in apa copilul sa fi inghitit apa si el a exclus total. La spital am inteles ca s-a gasit lapte in gura copilului, nu stie preotul ce ar fi putut duce la decesul copilului, era foarte afectat de tot ce s-a intamplat. El, dupa ce incheiase slujba, era in Sfantul Altar cand a auzit in biserica agitatie, atunci s-a intors si impreuna cu tatal copilului au aplicat primele manevre de resuscitare pana a venit salvarea”, a declarat Marian Timofte, vicar administrativ al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

CITESTE SI: 

Motivul pentru care bebelusii sunt scufundati de trei ori in cristelnita, la botez

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea