Social

#Astra Asigurari #cautiune Dan Adamescu #Dan Adamescu

Cautiune-record pentru Dan Adamescu! Cat trebuie sa plateasca omul de afaceri

Dan Adamescu, proprietarul Astra Asigurari, a fost pus, luni, sub control judiciar pe cautiune pentru o perioada de 60 de zile, omul de afaceri fiind obligat sa depuna o cautiune in valoare de 40 de milioane de lei.


Dan Adamescu, “presedinte al Consiliului de Supraveghere al SC Asigurare Reasigurare Astra SA si administrator in fapt al SC The Nova Group Investments Romania SA si SC Epsilon Estate Provider SR, la data faptelor”, este acuzat de abuz in serviciu in forma calificata, spalare a banilor si complicitate la abuz in serviciu (doua infractiuni), se arata intr-un comunicat remis presei de DNA.

Cautiunea trebuie depusa in termen de 10 zile, iar “inculpatului se atrage atentia ca nedepunerea cautiunii atrage inlocuirea masurii cu alta mai grava”, se mai arata in comunicatul citat.

Dan Adamescu poate ataca decizia procurorilor in instanta, care poate dispune anularea masurii preventive, asa cum s-a intamplat in cazul deputatului PSD Madalin Voicu.

Aceasta este cea mai mare cautiune impusa pana acum de procurori, in Romania, depasind recordul precedent, detinut de Elena Udrea, careia i s-a cerut o cautiune de 5 milioane de lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea