Social

#bugetari #salarii #disponibilizari

Cati bugetari disponibilizeaza Guvernul "pe cale naturala"

Guvernul ar putea disponibiliza pana la 30.000 de bugetari in 2010 "pe cale naturala".

Theodor Stolojan, prim-vicepresedintele PDL, a declarat ca disponibilizarile bugetarilor vor continua in 2011, cu un numar mai mare decat cel prevazut in angajamentul luat de Guvern in fata FMI prin scrisoarea de intentie.

"Nu mai am acum aceasta cifra exacta, dar pana la sfarsitul anului sunt prevazuti sa mai fie disponibilizati 16.000, dupa care anul viitor, daca retin bine, era vorba de o cifra de inca 30.000. Dar problema este ca avem acest surplus de forta de munca in sistemul public", a declarat Stolojan la postul de radio RFI .

Premierul Emil Boc a explicat cum se vor desfasura in continuare disponibilizarile in sistemul public: prin pensionare sau incetarea amiabila a raporturilor de munca.

"In 2011, politica de baza este aceea a disponibilizarilor naturale. Ce inseamna asta? Pensionare, interventie prin acordul partilor sa inceteze contractul de munca, plecare in strainatate sau nu stiu ce alt element. Si aceste disponibilizari naturale, practic, ne vor conduce la urmatoarea solutie legala: unul din 7 posturi se va ocupa. (...) Prin asta se va diminua, in continuare, personalul bugetar din Romania, astfel incat sa ajungem la limite rezonabile", a explicat Emil Boc, citat de Gandul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea