Social

# scumpire miel # kilogram miel # cost miel # pret miel de paste # miel de paste #miel

Cati bani trebuie sa dai anul acesta daca vrei sa ai miel pe masa de Paste

Carnea de miel este mai scumpa decat anul trecut. Crescatorii de animale au anuntat preturi de pana la 30% mai mari decat anul trecut. Scumpirea vine deoarece au crescut preturile furajelor. Numai porumbul a fost scumpit cu 300%.

 

“Acum un an, cumparam porumbul cu 50 de bani. Acum il iau la 1,50 lei, 1,70 lei, chiar 2 lei”, spune Ioan Pastor, fermier din Intorsura Buzaului pentru click.ro.

Anul trecut, carnea de miel ajungea la 30 de lei kilogramul. Anul acesta, carnea ajunge la 40 de lei kilogramul. In unele supermerketuri carnea de miel costa si 50 de lei kilogramul.

Crescatorii nu au niciun motiv sa lase pretul mai mic. Ceea ce nu se va vine de Paste la noi, va merge la export, deoarece cererea este mare.  

“Voi incerca sa vand pe piata interna. Daca nu voi lua un pret bun, voi livra mieii la export. Cred ca pretul poate ajunge si la 45 de lei, fiindca furajele s-au scumpit, iar efectivele au scazut”, a declarat Sorin Vaduva, un fermier din Gorj. 

In mediul online, preturile sunt si mai mari. Cu 300 de lei poate fi cumparat jumatate de miel, fara cap si fara organe.

O jumatate de miel proaspat fara cap si organe se vinde cu 300 de lei. Cantareste, in medie, 5 kilograme, iar pretul pe kilogram ajunge la 60 de lei.

FOTO:  freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea