Social

# anunt vaccinare #coronavirus #oms #vaccinare #vaccin anticoronavirus

Cate persoane s-au vaccinat impotriva coronavirusului, la nivel global! Anuntul OMS

Vaccinarea impotriva coronavirusului a inceput in urma cu 36 de zile. Pana in prezent, in intreaga lume au fost administrate aproximativ 28 de milioane de doze de vaccinuri impotriva coronavirusului. Asta in conditiile in care vaccinul a ajuns momentan in doar 46 de tari.  

 

Referitor la campaniile de vaccinare, directorul pentru urgente sanitare din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Michael Ryan si-a exprimat regretul ca acestea sunt in principal facute de tari bogate. „Cred ca am ajuns la 28 de milioane de doze de vaccinuri administrate pana in prezent. Cinci vaccinuri sau platforme diferite au fost utilizate”, a precizat el potrivit digi24.ro.

„Aproximativ 46 de tari desfasoara campanii de vaccinare, dintre care doar una singura are venituri modeste”, a remarcat Michael Ryan, subliniind ca 38 din cele 46 fac parte dintre tarile bogate.

„Exista populatii care vor si au nevoie de vaccinuri si care nu le vor primi pana cand nu le distribuim mai bine”, a afirmat Michael Ryan, adaugand ca „toata lumea trebuie sa faca mai mult”.

In ciuda faptului ca a inceput deja campania de vaccinare, Michael Ryan si-a exprimat ingrijorarea fata de viteza de contagiere a SARS-CoV-2 constata in cateva tari din cauza noilor variante mai contagioase a virusului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea