Social

Catalina Ponor continua gimnastica, dar pune o serie de conditii federatiei

Dupa mai bine de o luna de pauza, gimnasta Catalina Ponor a decis sa nu abandoneze gimnastica si sa participe la viitoarele campionate europene de la Volos (Grecia). Ea a inceput deja pregatirea si spera ca Federatia Romana de Gimnastica sa ii accepte o serie de conditii.

Desi anuntase inaintea Mondialelor de la Melbourne ca aceasta va fi ultima competitie la care participa, Catalina Ponor, dubla campioana olimpica de la Atena, a decis sa revina asupra acestei decizii. Faptul ca ea nu a reusit sa castige la aceasta competitie decat o medalie de bronz a ambitionat-o sa nu renunte la gimnastica. Matei Stanei, antrenorul Catalinei, ne-a pus ieri la curent cu ultimele noutati despre eleva sa. "Am facut o mica sedinta la club si am decis ce putem face pe viitor. Catalina a hotarat sa participe la Europene si a inceput deja antrenamentele. Ea vrea insa sa i se respecte anumite conditii, in functie de care se va hotari viitorul", a spus antrenorul constantean. Matei Stanei ne-a explicat si care sunt doleantele elevei sale. "Catalina nu vrea sa faca pregatire centralizata. Ea vrea sa se antreneze la Bucuresti, si nu la Deva. O alta dorinta a ei este sa continue pregatirea alaturi de mine. De asemenea, isi doreste sa fie reintegrata in lotul olimpic pentru ca, in fond, acesta este dreptul ei". Ponor si antrenorul sau asteapta acum sa aiba o discutie cu presedintele federatiei de gimnastica, Adrian Stoica. "Deocamdata nu am putut discuta. Domnul Stoica este plecat la niste cursuri de specializare in strainatate. Vrem sa ne intalnim - eu, Catalina, parintii ei si cei din federatie - sa vedem la ce acord ajungem", a spus antrenorul constantean.


Nicolae Forminte o vrea pe Ponor in lotul olimpic


In aceasta situatie, cea mai importanta problema pentru Ponor este in acest moment ca federatia sa accepte doleantele sale. Cat priveste lotul de la Deva, coordonatorul acestuia, Nicolae Forminte, nu se opune revenirii Catalinei Ponor la lotul olimpic. In plus, acesta se confrunta cu o serie de probleme. Doua dintre gimnastele de baza - Andreea Munteanu si Steliana Nistor - au fost mult timp bolnave, iar participarea lor la viitoarele Campionate Europene pare compromisa, situatie in care Nicolae Forminte ar avea mare nevoie de serviciile Catalinei Ponor. Desi noul presedinte al federatiei, Adrian Stoica, a anuntat in repetate randuri ca nu agreeaza decat pregatirea centralizata, Ponor are sanse sa isi vada cererile indeplinite, dat fiind ca mai exista un precedent. Cu mai multe luni in urma, federatia i-a acceptat lui Marian Dragulescu o serie de doleante asemanatoare, avand de ales intre retragerea "Marocanului" sau acordarea unui program preferential acestuia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea