Social

#frumusete femei #femei sexy #showbiz

Cat de sexy erau femeile acum 100 de ani

Perceptia despre frumusete este intr-o continua schimbare. La fel si cea despre ceea ce inseamna cu adevarat sexy la o femeie. Revista Historia a publicat cateva pagini dintr-un calendar tiparit la 1890 si care a starnit multa valva din cauza imaginilor considerate ca avand conotatie sexuala.

La sfarsitul secolului al XIX-lea era considerat absolut indecent ca unei femei sa i se vada picioarele, care trebuiau ascunse cat mai bine sub rochia lunga.




Calendarul prezinta insa femei purtand desuurile vremii, sofisticate si care acopereau mult prea putin din corp fata de cat era permis.



Spre exemplu, daca in mod obisnuit, in acea epoca femeilor nu trebuia sa li se vada nici macar mainile, ele fiind nevoite sa poarte manusi din matase sau din piele de caprioara, in controversatul calendar apar femei purtand doar corset si slipi, lucru care, in mentalitatea vremii, era considerat absolut indecent.


Daca in prezent in canoanele frumusetii se inscriu femeile subtiri, in 1890, atunci cand a fost realizat calendarul, femeile considerate sexy erau mai degraba cele cu forme proeminente.



Sursa foto: historia.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea