Social

#tulpina delta #raed arafat #infectare #arafat

Cat de repede te poti infecta cu tulpina Delta. Avertismentul lui Raed Arafat

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a atras din nou atentia romanilor in ceea ce priveste tulpina Delta, care a devenit predominanta si in Romania. Seful DSU a anuntat ca aceasta mutatie se raspandeste foarte usor, chiar si la un contact de maxim 3 minute cu o persoana infectata.

 

“Putem sa spunem ca cei care nu au dorit sa se vaccineze in conditiile in care in Romania statul a pus la dispozitie pentru toti – noi puteam acuma sa avem si 10 milioane de vaccinati, nu numai cinci – faptul ca unii au ales sa nu se vaccineze este o asumare si asta. Deci si-au sumat un risc. Noi, ca servicii medicale, ca servicii de urgenta, spitale, noi nu suntem judecatori.Noi vom trata orice persoana care ajunge la spital, vom trata exact cum am tratat si in valul unu si doi si trei. Nu va fi nicio problema aici. Numai ca e o diferenta intre valurile trecute si acest val: ca acuma multi si-au asumat riscul. Inainte nu avem arma, acum am avut arma si am avut-o luni de zile in care puteam sa ne protejam mult mai bine. Faptul ca unii nu au vrut sa se protejeze, asta este alegerea lor, dar este si un risc”, a afirmat Raed Arafat, duminica seara, la Digi 24.

Varianta Delta, extrem de contagioasaVarianta Delta a virusului se transmite atat de usor incat “dupa un contact de doua-trei minute este posibil sa te infectezi”, explica Raed Arafat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea