Social

#pret cel mai mare porc romania #cel mai mare porc din romania #cel mai mare porc #jardel #pret

Cat costa cel mai mare porc din Romania. Are 600 de kilograme. Cei care si-l doresc trebuie sa scoata bani grei din buzunar

Cel mai mare porc din Romania cantareste 600 de kilograme. Proprietarul acestuia a fost de acord sa-l vanda insa doar pentru o suma uriasa. In caz contrar, porcul va fi crutat si nu va fi taiat anul acesta.

Porcul, pe nume Jardel, a fost crescut de Dan Praf, un fermier din Drajna de Jos, Prahova. Fermierul a achizitionat porcul inurma cu doi ani. De atunci, Jardel a crescut in continuu si a ajuns sa cantareasc 600 de kilograme, fiind la ora actuala cel mai mare porc din Romania.

"Acum am in ferma 6 porci, din 2013 ma ocup de cresterea suinelor, dar am si un job la o multinationala. Vreo 3-4 porci o sa ii tai de Craciun pentru familie, restul o sa-i valorific. In ferma il am si pe Jardel, un porc ce are acum aproape 600 de kilograme. Este o incrucisare de rase: Duroc – o rasa de porci consacrata – si Marele Alb si Landrace. Eu il apreciez la momentul acesta ca fiind cel mai mare porc din Romania, are in jur de 600 de kilograme dupa cum arata masuratorile, astept sa il cantaresc pe 10 decembrie. Pe 10 martie a fost cantarit ultima oara si atunci avea 451 de kilograme. Acum, circumferinta corpului in urma masuratorilor este de 202 centimetri si lungimea dintre urechi si pana la baza cozii, undeva la 207 centimetri”, a declarat fermierul Dan Praf pentru agrointel.ro.

Proprietarul a anuntat ca Jardel va fi sacrificat doar in cazul in care cineva va plati suma de 20.000 de lei pentru acesta. Adica aproximativ 33 de lei pe kilogram. In caz contrar, Jardel va scapa de cutit si va trai fericit pentru cel putin inca un an la ferma in care a crescut si pana acum. 

FOTO: agrointel.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea