Social

#pret brazi Craciun #brazi

Cat costa brazii de Craciun anul acesta

Inaltimea, desimea si tara de provenienta sunt criteriile care influenteaza pretul brazilor, care anul acesta variaza intre intre 30 si 300 de lei!

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a anuntat inca de luna trecuta ca, in 2017, pune in vanzare in acest an aproximativ 60.000 de pomi de Craciun, din speciile brad si molid, o cantitate similara cu cea a anului trecut, darsi brazi la ghiveci care provin din pepiniere.

Preturile raman neschimbate, respectiv intre 10 si 30 de lei, potrivit informatiilor furnizate de conducerea regiei.

„Cu siguranta, nu asiguram intregul necesar de pomi de Craciun din piata, dar noi suntem foarte bucurosi ca de cativa ani de zile, de cand avem aceste importuri de pomi de Craciun din tari specializate, cum este Danemarca, de unde importa toata Europa, nu numai Romania, presiunea asupra padurii a scazut fantastic, si anume taierile ilegale din aceasta perioada”, a declarat directorul general al Regiei, Ciprian Pahontu, citat de Agerpres.

Preturile de vanzare a pomilor de Craciun din productia Romsilva sunt aceleasi ca si in ultimii ani, respectiv: pentru pomii de Craciun recoltati din regenerari naturale, intre 10 si 30 de lei, in functie de specie si inaltime, iar pentru pomii cu inaltimea de peste 3 metri, considerati comenzi speciale, preturile sunt stabilite de directiile silvice, pornind de la 20 de lei pentru fiecare metru inaltime. Pentru puietii ornamentali, preturile variaza intre 30 si 150 de lei.

Cat costa in piete

Brazii romanesti in ghiveci ajung pana la 150 de lei. in Piata Obor, gasesti si brazi de import, cumparati de pe plantatii private. Brazii sunt adusi din Ungaria, Austria sau Danemarca, dupa cum anunta digi24.ro. Pretul minim este de 59 de lei, dar pe masura ce ne apropiem de sarbatori, acesta va creste,

Asadar, in zilele dinaintea Craciunului, am putea ajunge sa platim peste un brad de peste hotare de la 79 de lei pana la 250 de lei.

Molizii se vand cu 10-20 de lei, brazii ajung la 30 de lei, iar pomii de Craciun vanduti in ghivece pot costa si 180 de lei.

Sursa foto: stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea