Social

#bucuresti #metrou #apartament #costuri #harta #cumparare apartament

Cat costa apartamentele noi de langa metrou

Esti norocoasa persoana aflata in cautarea unui apartament nou si nu stii de unde sa incepi? Consultantii imbiliari spun ca trebuie sa cauti acele apartamente care se afla in proximitatea unei statii de metrou. Potrivit Rezidential.net, aproximativ 20% dintre ansamblurile rezidentiale noi din Capitala se afla in preajma unei statii de metrou.

De fapt, exceptand pretul, care trebuie sa fie unul convenabil in raport cu calitatea primita, apropierea viitoarei tale locuinte de metrou este unul din cele mai importante criterii atunci cand alegi sa te muti in casa noua.

Nimeni nu isi doreste sa se mute in casa de vis si apoi sa fie nevoit sa petreaca ore interminabile in trafic, in drum spre serviciu, ori catre scoala copiilor. Daca si tu te afli in cautarea unui apartament si citesti anunturi imobiliare, sfaturile expertilor in imobiliare sunt sa te orientezi catre un apartament nou, de unde ai acces rapid la mijloacele de transport in comun, in special la metrou, devenit la ora actuala cea mai rapida cale de transport dimineata si dupa-amiaza, cand traficul auto este dat peste cap.

Portalul Rezidential.net a realizat harta Bucuresti care ofera informatii detaliate despre pozitionarea ansamblurilor rezidentiale si preturile de la care pornesc apartamentele in fiecare zona.

Potrivit sursei citate, aproximativ 20% din blocurile nou construite au acces rapid la o statie de metrou. Astfel, cele mai multe ansambluri construite in zona centrala se gasesc in apropierea Parcului Tineretului. De exemplu, o garsoniera intr-un bloc nou construit langa statia de metrou Brancoveanu costa 44.500 euro, iar un apartament cu 2 camere in acelasi bloc, 57.500 euro.


La Tineretului mai mult, la Mihai Bravu mai putin

Ceva mai central, in apropiere de Liceul Sincai, la statia de metrou Tineretului, preturile sunt pe masura, cele mai ieftine apartamente de vanzare noi in aceasta zona ajungand la 73.000 euro. Ele scad in apropierea statiei de metrou Timpuri Noi, unde se afla apartamente cu 2 camere pornind de la 58.000 euro. Preturi similare sunt si in zona metroului Mihai Bravu, garsonierele pornind de la 40.000 euro, iar apartamentele cu 2 camere, de la 66.000 euro.

In cartierul Dristor, langa statia cu acelasi nume, preturile cresc usor, garsonierele pornind de la 60.000 euro, iar apartamentele de 2 camere, de la 77.000 euro. In Sectorul 2, preturile se mentin in acelasi trend. Aici, in apropierea statiei Obor, garsonierele pornesc de la 60.000 euro, iar apartamentele cu 2 camere, de la 89.000 euro, in timp ce in apropierea statiei de metrou Iancului un apartament nou cu 2 camere se vinde cu 67.000 euro.


Militari si Titan, alte zone cu preturi mici

Statiile de metrou Titan si Lujerului sunt alte zone cu preturi accesibile. In Titan, garsonierele costa de la 46.000 euro, in timp ce in Militari, langa metrou Lujerului, o garsoniera costa de la 56.000 euro.


Zona de sud ramane cea mai ieftina

Cele mai mici preturi le gasim din nou in zona de sud, in apropierea statiilor de metrou Aparatorii Patriei sau Dimitrie Leonida. Aici garsonierele pornesc de la 25.000-30.000 euro, iar apartamentele cu 2 camere de la 41.000 euro.


Despre MULTIACT MEDIA

Site-ul Rezidential.net este un portal de ansambluri rezidentiale lansat in 2006. Statisticile publicate sunt bazate pe datele furnizate de cele peste 250 de proiecte rezidentiale din Bucuresti publicate pe site, prin urmare nu reprezinta un indicator exhaustiv al preturilor la nivel national.

Sursa foto: edenia.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea